Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Érdemes venni még egy mélyládá...

Érdemes venni még egy mélyládát, ha már van egy?

Figyelt kérdés

Jelenleg úgy áll, hogy van egy mélyládám, + 2 hangfalam. Szeretném bőviteni a készletet, csak nemtudom hogy a mélyláda hangosítaná az egész cuccot,vagy még nagyobb mélyhang lenne? Felesleges 2 ?

Ha igen, akkor vagy 1 darab Sal PA hangfalat veszek ( [link]

Vagy pedig egy hifi hangfalpárt (pl ez [link] )

Melyik érné meg jobban ? melyikkel lenne hangosabb?

2013. aug. 20. 00:20
1 2
 1/16 dirtboy ***** válasza:
tök felesleges 2 mély,ha veszel mégegyet akkor csak a mélyhangok lesznek magyobbak a teljes rendszer nem hangosodik,valószínûleg elnyomná az egészet vagy pedig lejebb veszed a melyt de akkor meg megint nincs értelme a másik nyomónak. nem tudom milye stílusúzenét hallgatsz de a mélynek csak kiegszíteni kell a hagzást nem elnyomnia a többi hangszóró hangját. ne csak a hangerõt nézd a hang minõséget is,az a lényeg.
2013. aug. 20. 09:07
 2/16 A kérdező kommentje:

Igen erre én is gondoltam , hogy el fogja nyomni. Általában ilyen tech house-minimal féléket hallgatok (tuc tuc), én egy kicsit a hifi hangfalpár mellett vagyok.

Szerintetek?

2013. aug. 20. 09:38
 3/16 dirtboy ***** válasza:
nem tudom a másik milyen mert a linkre nem jön be,azt írja már nem található a termék,annyit látok csak hogy somogyi cucc.
2013. aug. 20. 09:57
 4/16 A kérdező kommentje:

tényleg , rossz a link.

Ez már jó: [link]

Szóval vagy ebből egy hangfalat,

Vagy azt a hifi hangfalpárt( használtan)

2013. aug. 20. 12:47
 5/16 dirtboy ***** válasza:

a második szerintem tisztábban szól viszont nem hiszem hogy tud adni akkora mélyet mint a somogyi.

meg kellene hallgatni őket,akkor lehetne biztos döntést hozni.

2013. aug. 20. 13:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Hangosításra az a SAL 1220 CP -sem való, a piezo magas sugárzó miatt. Nem éri meg ennyiért, egy pár 42 ezer újonnan.. annyiért djbörzén Reflex hangfalat kapsz 98dB érzékenységgel. A Hifi hangfal meg nagyon felejtős.

Inkább akkor már ez :

[link]

Vagy egy minőségibb :

[link]

1db hangfal vásárlásának sem látom sok értelmét. Kell ként rendes minőségi hangfalpár a többit el kell adni. Aztán ha kell alá mély úgy is kiderül, ott is a minőséget kell választani, meg amúgy is az érzékenység és a terhelhetőség a lényeg. Hiába veszed meg az érzéketlen HIFI -s cuccokat hangosításra, az nem fog úgy teljesíteni, meg akkorát szólni sem. Mindenesetre nem egy olcsó hobbi ez, főleg ha egyedül csinálod.

Ajánlok egy mélyet is ezek alá, hogy lásd milyen áron mennek : Wharfedale V-15B vagy SVP-15B

2013. aug. 20. 14:03
 7/16 A kérdező kommentje:

Van már mélyládám, egy Sal Xpro 30100 mélynyomóval, és az elég is. Nagyon nagy mély van rajta.

2 darab HiFi hangfal kb annyiba kerülne mint az az 1 Sal.

Kettő PA-t meg nem szeretnék venni,mivel az már drága lenne,sajnos most nem tudok többet költeni.

Inkább a Hifi hangfalak felé húz a szivem, mert leglább 2 lenne belőlük ugyan azért az árért , ki is néztem egyet: [link]

Mi a véleményetek róla? Nem innen venném, hanem máshonnan,használtan,de nagyon jó állapotban, az eladó fél év garanciát is vállal. az ára 24 ezer lenne.

2013. aug. 20. 16:22
 8/16 A kérdező kommentje:

Ja és lehet az is számít,hogy nem ilyen mulatós féle zenékhez kell, hanem ilyen tech house, minimal,house ( tuc tuc félék).

És úgy gondolom hogy a HiFi hangfalak jobban illenek ehhez a stílushoz.

2013. aug. 20. 16:25
 9/16 anonim ***** válasza:

Biztosan jól szól az XPRO mély, de a maga 90dB -jével nem kimondottan hangosításra való. Pumpálni lehet bele a wattokat, alapból 8-9dB hátrány egy jó PA ládával szemben.

100 watton szól kb 110dB körül ez az xpro mély.

Tehát egy érzékenyebb hangfal, meg 118-119dB -t szól ugyan ennyi wattal meghajtva. Ahhoz, hogy az xpro elérje ezt a szintet legalább 600 wattra lenne szüksége. Ennyit jelent az érzékenység.

Érdemes elolvasni:

[link]

2013. aug. 20. 20:05
 10/16 anonim ***** válasza:

Csak sokan elfelejtik, hogy amég az Xpro szobában elég a 90 decibeljével, és egy jó ládában le is megy 30-45Hz-ig EGYENLETESEN (gumi peremes, szub hangszóró), addig akár egy 21 colos PA hangszóró sem megy le EGYENLETESEN 40Hz alá. 30Hz környékén a nagy PA hangszórók sincsenek érzékenyebbek gumi peremes társaiknál. Neki meg nem az kell, hogy 50Hz-en üssön a lábdob, hanem 30-40Hz-en dörrentsen a mesterkélt ütem.

Jó lesz szobában pumpálni az xpro, főleg az általad hallgatott anyaghoz.

2 mélyládával szobában el lehet killódni, elhelyezéssel killódsz, jobban el tudod teríteni a hangot (csökken a sarokban szól mint a barom, középen semmi effekt). Ezért érdemes lehet 2 mélyet beszerezni.

Ha nem akarsz nagyobb mélyet, vagy/és egyenletesebb lefedettséget, akkor meg vegyél hifi hangfalat a közép-magas hangok hangosítására.

2013. aug. 23. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!