Zárt vagy reflex láda?
egy zárt /bandpass/ láda is tud nagyot ütni,igazából nem azon múlik hogy mi szól neked jobban hanem az egész rendszeren és hogy refexből vagy zártból melyiket rakod bele.
egyébként én maradnék a reflexnél,nekem azok jobban bejönnek kinézetre.
egyébként erős mélynyomónál nem érdemes kalaptartóba hangszórót rakni mert a hangnyomás bele zavarhat.
egy minőségi komponens szett előre,külön erősítőről hajtva jobb szerintem.
Tehát a mostani hangszóródat tennéd át zárt ládába? Ha elégedett vagy a mostani hangjával, akkor nem értem minek variálsz. :) Én egy gyárilag elméretezett reflexet cseréltem zártra, és ég és föld a hangja a zárt javára. Pontosabb, zeneibb, nem mossa el a részeteket. De ez függ az adott sub Thiele-Small paramétereitől is. Tervezz hozzá egyet, használtan pár ezer egy ládikó, max eladod, ha nem jön be a hangja.
Egyébként helyből kidobnám a kondenzátort, mert többet árt, mint használ, a kalaptartóra max kalapot tennék, de ovált semmiképpen, az első ajtókat kiszigetelném bitumenlapokkal és az első szettet erősítőről hajtanám. Ez kb 2 kategóriát javítana a hangon. ;-) Milyen komponenseid vannak egyébként pontosan? Milyen autó, milyen zene? A 4 csatornás erősítő csak a mélyet hajtja?
Hangszóró és erősítő függő. Nagyobbat is tud zártban egy bivaly sub pl 1kw-al megtámogatva. :D Mondjuk én zenét hallgatok, nem az utcára remegtetem a rendszámtáblát, de az megint más történet. :)
Ha van + 2 csatornád, akkor azt miért nem használod az első szettre? Ezekből mit szeretnél megtartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!