Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Digitális fényképezőgép:...

Digitális fényképezőgép: melyik bírja jobban az akkus, vagy a tölthető AA elemes?

Figyelt kérdés
Melyik kb mennyi ideig bírja egy feltöltéssel? Mi az általános tapasztalat, hogy azok a gépek bírják jobban szuflával, amelyeknek saját aksija van, vagy amelyek újratölthető AA ceruzaelemekkel vannak etetve?
2009. okt. 8. 10:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
18%

Számolós!!

Amelyik elemre rá van írva hogy 2600-as,szerinted az is csak 2000-es??? Elem ami 1200-as az szerinted 800-as!!! Tudod mennyit kellene ezért a cégeknek büntetést fizetni aha ez mind igaz lenne??? Vagy szerinted ezeket senki se ellenőrzi?? Mert akkor nagyot tévedsz.

Esetleg szerinted egy 2L-es kólás üvegbe is csak 1.5-liter van igaz??? Vagy egy 10L-es fazékba csak 8L víz fér!! Kb ez mind olyan marhaság mint amit írtál!!!

2009. okt. 10. 09:12
 12/26 anonim ***** válasza:
21%
A fényképezőm 4db AA elemmel működik. Felváltva szoktam használni 4db 2600-ast és 4db 1800-ast. Az előttem kettővel szóló elmélete szerint akkor majdhogynem egyforma teljesítnényű a két fajta elem,holott az 1800-asok sokkal hamarabb lemerülnek! Vajon miért? Erről ennyit.
2009. okt. 10. 09:20
 13/26 anonim ***** válasza:
39%

Én vagyok a számolós. Nem írtam marhaságokat, nem szokásom. Abban vagyok hibás, hogy csak úgy odaírtam magyarázat nélkül, hogy valójában 2000-et tudnak. A cél ugye az volt, hogy levezessem, hogy 2 db ceruzaakksi több energiát tárol, mint a gyári akksis fényképezők akksijai. Ezért is az alsó értékkel (2000 mAh) számoltam, hogy látsszon, hogy még a 2000-es ceruzaakksi is többet tud. Természetesen lehet ez akár 2100..2200 is, ha jó a minősége az akksinak és nem áll sokat a feltöltése után. Akkor kicsit bővebben, hogy miért nem 2600-at meg 2700-at írtam:

Valóban, amikor feltölti a töltő a 2700-as akksit, akkor beletol ennyi energiát. Ha a töltés után kapásból elkezdjük lemeríteni, akkor nagyjából ennyit ki is lehet belőle venni. Ilyen persze a gyakorlatban nem sokszor van, inkább az a jellemző, hogy pár óra vagy akár 1 vagy több nap után kezdünk fényképezni a feltöltött akksikkal. Sokan csodálkoznának, ha ilyenkor lemérnék (létezik ilyen eszköz, nekem is van), hogy hány mAh jön ki az akksiból: jó esetben 2000..2100 a 2700-asból. Azért van ez, mert az akksiknak van önkisülésük, és ez a teletöltés után a legintenzívebb. Nem véletlenül írnak a nagyon alacsony önkisülésű akksikra (pl. Sanyo Eneloop) "csak" 2000 mAh-t, ezek azt a szintet garantáltan hozzák egy hónap után is, tudom, nekem is van 12 db. Aranyos a kólásüveges hasonlat, de az akksik ennél bonyolultabban működnek. Nem hazudik a gyártó, amikor ráírja a magas értéket, mert ki lehet venni belőle ennyit, de ez nem életszerű.

Utolsónak: az 1800-as pont ezen okok miatt gyengébb, mint a 2600-as, vagyis az kb. 1400-at tud. Persze ha csak összehasonlítod, mindegy, hogy 2600 az 1800-hoz képest, vagy 2000 az 1400-hoz képest, az arány kb. ugyanaz.

2009. okt. 13. 00:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Lemértem az Energizer 2700-as elemeket 1 nap után, az eredmény 2820 mAh. Gondolod, hogy az elemgyárak nem tudják azt amit leírtál? A veszteség is bele van kalkulálva a ráírt értékre, és egy ilyen jó márka nem kockáztatná azt, hogy rossz minőséggel gyanúsítsák. Lehet, hogy a csungcsang márkáknál így van, de a jobbaknál nem.
2009. okt. 13. 07:46
 15/26 anonim válasza:
73%

8 óra egy ceruzaelem töltése? Inkább kettő, Energizer gyorstöltővel. Normál töltővel sem tart tovább, mint 3-4 óra.

Egyébként nem kell megszakítani a fényképezést a töltés miatt, egyszerűen venni kell 2(4) tartóselemet, és azt betenni amikor a gépet töltőre raknánk. Mi történik az akksinál? Kénytelen vagy megvárni a töltési időt, ráadásul mindig hordozni kell a töltőt is, és persze csak ott lehet tölteni, ahol van 220V is... Nem is beszélve arról, hogy mi van, ha pl Amerikába mész, ahol 110V a hálózat? Ott a géped használhatatlan. Az elem viszont mindenhol ugyanaz...

2009. okt. 13. 09:52
 16/26 anonim ***** válasza:
17%

Töltsétek csak gyorstöltővel,felére esik az elemek élettertama. Amúgy nem csak elemet lehet cserélni ha lemerül.Akksiból is lehet kettő vagy több ha valaki vesz a gépéhez,vagy van amelyikhez kettőt is adnak alapból.

Az meg,hogy hordozni kell az akkushoz a töltőt,és akkor meg mi van,miért ha az elemek merülnek le akkor azokhoz nem kell töltő?? Nem elfér a csomagok közt ha nyaralni megyek valahová? Ha nem merülne le akkor is rádobnám éjjel a töltőre akár akkus akár elemes!!

És momentán ki akar amerikába menni?? De még ha úgy is lenne az elemtöltőd ami energizer gyorstöltő nem 220v-al működik?? Mert akkor nem értem miért dicséred itt az elemeket ennyire,mi vagy te elemügynök??? :)))

2009. okt. 13. 10:16
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

Ki beszélt ott tölthető elemről? Ott ugyanolyan alkálielemet lehet kapni mint bárhol, ami pedig végigbír egy nyaralást. Igaz ez az akksis gépekre? Nem. Gondolom akkor nem akarsz se Amerikába, se a Bahamárkra, Barbadosra, Kanadába, Brazília nagy részébe, és még vagy 40 országba utazni? Ennyit erről. Csak azért nem kell valami mellett kiállni, hogy verhesd a melled az igazad mellett. Mert nincs igazad. Az elemet akárhol, akármikor cserélheted(akár tölthetőt, akár nem tölthetőt), elem mindenhol van, ha az elem elöregszik, akkor csak venni kell egy másikat. Mi van a beépített akkuval? Kell hozzá a töltője ami használhatatlan az említett országokban, mindig hosszasan kell tölteni őket, gyengébbek, mint az AA elemek, ha tönkremennek, akkor lehet keresgélni utánpótlást, ami bizony sok esetben lehetetlen régebbi gép esetén, ráadásul az áruk is magas, plusz a ceruzaelemet akármelyik sarki boltban megkapod, akkut pedig max márkaszervizben vagy webáruházban..

Ismétlem, ha nincs vitaalapod, akkor felesleges irogatnod.

2009. okt. 13. 10:42
 18/26 anonim ***** válasza:
17%

Majd én eldöntöm,hogy mikor írogatok,kedves elem ügynök úr!!! A kérdező meg döntse el a hozzászólásokból,hogy milyet vesz. Nem vitaalapot akartam képezni,egyszerűen badarság a hozzászólásod egy része!

Azért mert te üzbegisztánba meg mit tudom én hová jársz nyaralni és fényképezni ahol nincs 220 az még nem jelenti azt,hogy mindenki más oda akar menni. És a kérdésbe se volt benne!! Nem vagyok aksi párti egyáltalán,elemes gépem van nekem is most,volt már aksis is. Szerintem semmivel se rosszabb egy akkus fényképező mint egy elemes. A mobilod mennyi ideig bírja? Az enyém 1-hétig van mikor tovább,és mi van benne?? Aksi! Nekem nem kell,hogy hetekig bírja a fényképezőm,se az elemes se az akkus nem bírja hetekig,fel tudom tölteni őket 2-3 naponta,és ha menet közbe merül ki előkapom a telefonom ha nagyon le akarok kapni valamit....

Tudom....neked a telefonod is ceruzaelemes vagy gombelemes,hogy amerikába is a segge.be tudd dugni!!

2009. okt. 13. 11:22
 19/26 anonim ***** válasza:
81%
Kb ennyit is vártam a hozzád hasonlótól, de örülök, hogy ennyire magadra vetted. XD Hülye magyar.
2009. okt. 13. 11:28
 20/26 anonim ***** válasza:
14%

Ezekszerint te vetted magadra,hogy nem bírsz szabadúlni tőlem! Vagy te lennél a kérdés kiírója is,hogy ennyire számít a véleményem.

Lehet,hogy hülye magyar vagyok,de inkább vagyok egy hülye magyar,mint egy amerikát majmoló hülye magyar!!

2009. okt. 13. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!