Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Digitális fényképezőgép:...

Digitális fényképezőgép: melyik bírja jobban az akkus, vagy a tölthető AA elemes?

Figyelt kérdés
Melyik kb mennyi ideig bírja egy feltöltéssel? Mi az általános tapasztalat, hogy azok a gépek bírják jobban szuflával, amelyeknek saját aksija van, vagy amelyek újratölthető AA ceruzaelemekkel vannak etetve?
2009. okt. 8. 10:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha belegondolsz, egy elemes készülékben akármikor lehet elemet cserélni, egy akkusban nem. Ha az akku tönkremegy(márpedig minden akku folyamatosan veszít a kapacitásából), akkor az eszköz is gyakran kuka, mert azt a típust már nem gyártják, van olyan sokba kerül, mint maga a készülék.
2009. okt. 8. 11:15
 2/26 anonim válasza:
100%
Nekünk van akkus és elemes is .Az akkus jobban bírja.Én viedózok,képeket készítek vele,és elég sokáig bírja.Kb 1hónap,vagy több.Pedig én mindíg fotozok:)
2009. okt. 8. 12:36
 3/26 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem mindkettő jól bírja,de az akkus talán jobban.

Attól meg ne félj,hogy az akkust kidobhatod ha elszáll az akkuja,simán lehet hozzá kapni,nem kerül többe mint pár db jó minőségű tölthető elem!! sini.hu bármilyen akkut találsz bármihez!

2009. okt. 8. 13:20
 4/26 anonim ***** válasza:
A 6 éves fényképezőgépemhez nem találtam itt akkut. Ezek ráadásul többségükben nem is gyáriak, hanem utángyártottak.
2009. okt. 8. 13:54
 5/26 anonim ***** válasza:
0%

És ki mondta,hogy ezek nem utángyártottak lesznek,hanem eredetiek? Mi van akkor ha utángyártott?

Nem találtál hozzá?? Lehet azért mert nem aksi kell bele hanem cerka elem!! :) Vagy nem jól kerested! Tuti hogy van még a 10 évvel ezelőtti telefonokhoz is itt aksi,nem hogy egy 6-éves fényképezőhöz!!

2009. okt. 8. 21:24
 6/26 anonim ***** válasza:

Pedig nem volt, és most a nővérem Sony kamerájához sem volt.

Na ezért nem jók az akksisak, nagyon örülök neki hogy az eszközök 90%-ához van, de ha én olyat vettem amihez nincs, akkor ennyit ért az egész készülékem. Ráadásul egy elemet tényleg csak 1 perc kicserélni újakra, az akkut meg órákig kell tölteni.

2009. okt. 9. 06:57
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat. Régebben volt egy HP fényképezőgépem, ami 2 AA-s ceruzaelemmel ment, és 10 fénykép készítése után lemerült (2400-as újratölthető elemek voltak benne), ezért voltak fenntartásaim a ceruzaelemes gépekkel szemben...
2009. okt. 9. 08:37
 8/26 anonim ***** válasza:

Akkor azok az elemek el voltak öregedve,mert kizárt hogy 10 db fénykép után lemerüljenek. Vagy a fényképezőnek volt valami baja,ezért egyből leszívta az elemeket.

Sokat spórolhatsz az elemekkel akukkal,ha fényképezés közben kikapcsolod a kijelzőt és úgy fényképezel mint a régi filmes gépekkel,illetve ha mondjuk kirándulás közben ráteszed az autómata kikapcsolásra és nem pedig ki-be kapcsolgatod mindig amikor lefényképezel valamit,mert az is nagyon fogyasztja őket.

2009. okt. 9. 17:43
 9/26 anonim ***** válasza:
0%
Annyit még hozzátennék,hogy a ceruza elemeket is órákig kell tölteni,a legtöbbre rá is van írva hogy mennyi ideig kell,de 8-órára simán rá lehet dobni,az a biztos.
2009. okt. 9. 17:46
 10/26 anonim ***** válasza:
24%

Számoljunk:

2 db AA akksi, 2000 mAh (amire több van írva, az is ennyit tud valójában), 2*1,2V = 2,4V

2,4*2000 = 4800 mWh = 4,8 Wh = 4,8*3600 Ws = 17280 Ws (J)

Gyári akksi: 750...1200 mAh (kompakt gépről beszélünk), legyen az 1200-as (3,7V a névleges feszültsége):

3,7*1200 = 4440mWh = 4,44 Wh = 4,44*3600 Ws = 15984 Ws (J)

Annyit azért hozzátennék, hogy a legtöbb ilyen gyári akksi messze nincs 1200mAh-s, inkább 800...900 körül, szóval a 2db ceruzaakksi igencsak odaveri ezeket 40-50%-al. A lényeg, hogy a _normális_ ceruzaakksikat (pl. Sanyo Eneloop, Ansmann max-E, stb.) kell használni.

2009. okt. 9. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!