Digitális fényképezőgép: melyik bírja jobban az akkus, vagy a tölthető AA elemes?
Szerintem mindkettő jól bírja,de az akkus talán jobban.
Attól meg ne félj,hogy az akkust kidobhatod ha elszáll az akkuja,simán lehet hozzá kapni,nem kerül többe mint pár db jó minőségű tölthető elem!! sini.hu bármilyen akkut találsz bármihez!
És ki mondta,hogy ezek nem utángyártottak lesznek,hanem eredetiek? Mi van akkor ha utángyártott?
Nem találtál hozzá?? Lehet azért mert nem aksi kell bele hanem cerka elem!! :) Vagy nem jól kerested! Tuti hogy van még a 10 évvel ezelőtti telefonokhoz is itt aksi,nem hogy egy 6-éves fényképezőhöz!!
Pedig nem volt, és most a nővérem Sony kamerájához sem volt.
Na ezért nem jók az akksisak, nagyon örülök neki hogy az eszközök 90%-ához van, de ha én olyat vettem amihez nincs, akkor ennyit ért az egész készülékem. Ráadásul egy elemet tényleg csak 1 perc kicserélni újakra, az akkut meg órákig kell tölteni.
Akkor azok az elemek el voltak öregedve,mert kizárt hogy 10 db fénykép után lemerüljenek. Vagy a fényképezőnek volt valami baja,ezért egyből leszívta az elemeket.
Sokat spórolhatsz az elemekkel akukkal,ha fényképezés közben kikapcsolod a kijelzőt és úgy fényképezel mint a régi filmes gépekkel,illetve ha mondjuk kirándulás közben ráteszed az autómata kikapcsolásra és nem pedig ki-be kapcsolgatod mindig amikor lefényképezel valamit,mert az is nagyon fogyasztja őket.
Számoljunk:
2 db AA akksi, 2000 mAh (amire több van írva, az is ennyit tud valójában), 2*1,2V = 2,4V
2,4*2000 = 4800 mWh = 4,8 Wh = 4,8*3600 Ws = 17280 Ws (J)
Gyári akksi: 750...1200 mAh (kompakt gépről beszélünk), legyen az 1200-as (3,7V a névleges feszültsége):
3,7*1200 = 4440mWh = 4,44 Wh = 4,44*3600 Ws = 15984 Ws (J)
Annyit azért hozzátennék, hogy a legtöbb ilyen gyári akksi messze nincs 1200mAh-s, inkább 800...900 körül, szóval a 2db ceruzaakksi igencsak odaveri ezeket 40-50%-al. A lényeg, hogy a _normális_ ceruzaakksikat (pl. Sanyo Eneloop, Ansmann max-E, stb.) kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!