Szerintetek megérné megcsinálni ezt a szerkezetet?
Jópofának, és ötletesnek tartom, ráadásul éppen a közeljövőben szeretnék komolyan nekifeküdni a videózásnak, ehhez pedig a tiszta kép mellé, tiszta hang dukál. A mikrofon az egy dolog, de egyáltalán segít valamit ez a puskacsöves mikrofon?
Mert ha igen, akkor én is összeraknék egy ilyet :)
http://www.youtube.com/watch?v=rta7OR8VwvM
Ha a videón szereplőú dinamikus kézimikrofonnál csak egy kicsit jobb mikit teszel bele, már az is sokat segít. Akár egy olcsó Audio-Technica kamerákhoz szánt kispuskát. Mondjuk egy ATR6550 típusút, átkapcsolható kardioid vagy hiperkardioid iránykarakterisztikájúra.
Az ára egy profi puska árának kb. tized része. Ez 28 000, azok 150 - 380 000 Ft között vannak.
A puska mikrofon egy nagyon erős, keskeny iránykarakterisztikával bíró mikrofon. Inkább a természet hangjait vadászók használják.
A boom mikrofon a filmeseké, akiknél az a cél, h ne látszódjon a mikrofon a jeleneten. Néha látni olyan filmet, amikor bénán kezelte a boomos és mégis belógott a képkockába.
Iránykarakterisztikája lehet gömbi, vagy vese.
A boom végén azokban a szőrös tokokban mindig (!!!)
puskamikrofon van. (Szélfogót persze lehet kapni kézimikrofonra is).
A 72. oldaltól érdemes megnézni:
Én is ebbe a házi gyártású tokba gondoltam a puskát tenni. A szélzaj miatt a szőrös csillapító mindenképpen szükséges. A boommal pedig könnyebb becélozni a beszélő fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!