A digitális televíziózás képe mennyivel rosszabb, mint régen?
Folyamatosan azt kommunikálják, hogy sokkal tisztább, szebb a kép. Digi TV-nél rendszeres a kockásodás, hangkimaradás, mint amikor tömörítési hiba van nagy viharban, hóviharban. Olyankor megértem, de kristály tiszta időben miért kockásodik bele a tv adásba? Régen az analóg tv-nél ennyi probléma nem volt.
Nem tudom, mi zavar bele, lehet a tuner van rosszul árnyékolva és belezavar a wifi? Mert ilyet is hallottam, teszteltem, és tényleg volt olyan frekvencia, bár szerintem köszönő viszonyban sem volt a 2,4GHz-vel.
De csak egyes adóknál, frekvencián. A TV 4 éves, remélem nincs vele gond. Digitális adás. Kábel tv, Digi TV. Az elmúlt fél-egy évben lett ilyen trágya, ki tudja miért.
A Discovery óta amúgy is leszerepeltek, de ami az adás minőségét illeti, hát... Lehet 1-2 mp nem a világ, de amikor bezavar rendszeresen, (nem folyamatosan), akkor az elég idegesítő.
Normális ennyi kockásodás, hangakadozás? Nem arról regélnek mennyivel jobb a digitális?
Szia!
Az elmúlt hónapokban/években megtöbbszöröződött az előfizetők száma.Folyamatosan fejlesztik(vagy nem)a szolgáltatói hálózatot.Kábelek cseréje..stb.De mint minden, naon lassan halad kis hazánkban Az előfizetők száma meg nő ugye,ebből van nekik pénzük.
"A digitális televíziózás képe
mennyivel r̶o̶s̶s̶z̶a̶b̶b̶ jobb, mint régen?"
Mennyivel, azt nem is lehet össze hasonlítani, olyan sokkal jobb. Jóval részletesebb, több információt tartalmaz, mint a korábbi.
Legfeljebb akkor lehet rosszabb a kép, ha nem megfelelő az antenna jel a jó vételhez. Akkor mindenféle hiba javítő technológia lép közbe és csak valami, a hibát elfedni igyekvő kockásodást láthatunk, hiányos vehető jel hiányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!