Nikon D5100 vagy Canon EOS 600D?
Ha videózás, akkor érdemes meggondolni a 650D-t és az STM objektíveket, mert úgy van rendes AF videó közben is.
Ha pro vagy, akkor D5100, 18-105 VR, és hajrá.
Ezzel erősen vitatkoznék...
Én egyáltalán nem vagyok megelégedve a videóminőséggel. Nekem 5100-asom van. Kép sötét, sötét részeken zajos a kép, 25 fps ellenére darabos a kép, Full HD esetén sem elég részletes, nagyon érzékeny a legkisebb mozgásra is, nálam elég szemcsés a kép, itt a tesztvideókon pedig elég életlen:
Örök vita, Nikon vagy Canon...
Mindenesetre a fényképezőgéppel készült videó (típustól függetlenül) csak egy olyan kényszermegoldás, mint a videokamerával készült fotó.
Mindkét készülék arra készült, amit a neve is mutat: fényképekhez a fényképezőgép, videóhoz a videokamera.
Az, hogy mindkettő "belekontárkodik" a másik területébe, csak szükségmegoldás. Valahogy olyan "jobb, mint a semmi".
"Kép sötét, sötét részeken zajos a kép"
Szerintem ez user error lesz, főleg a sötét kép. Azért vannak a manuális funkciók.
"25 fps ellenére darabos a kép"
Megnéztem a linkelt videókat, tényleg kicsit akad. 60D-nél nem volt ilyen gondom.
"Full HD esetén sem elég részletes"
Ez nagyban objektív függő is, de ismét a linkelt videó valóban nem remekelt.
"nagyon érzékeny a legkisebb mozgásra is"
Stabilizátor, állvány, vagy rig. Ez egy kézi kameránál is gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!