Milyen dslr-t ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Ez lenne az első tükörreflexes fényképezőgépem, később fényképésznek szeretnék tanulni ezért kellene egy gép.

Inkább a portréfotózás/modellfotózás és a tárgyfotózás érdekel.

Ahogyan nézegettem a gépeket a Nikon D90 tetszett eddig a legjobban, de sokan írták hogy régi az érzékelője.

Ti milyen gépet ajánlanátok?

2012. okt. 5. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Nikon D5100 sokkal jobban megéri szvsz
2012. okt. 5. 16:03
 2/5 anonim válasza:
Ha tényleg komolyan szeretnél foglalkozni a fotózással, és tetszett a d90, annál újabb a d7000, többet tud.Egyébként kb 30-50 ezer forinttal drágább. Ha engem kérdezel én a d7000 re szavazok.
2012. okt. 6. 19:04
 3/5 anonim válasza:

a d5100 jó, meg új, meg minden, de a d90 komolyabb. manuálisan több dologba "belepiszkálhatsz", nagyobb teret ad. a fogása pedig mérföldekkel jobb (végül ez volt a végső döntés, amiért én két hónapja d90-et vettem. a d5100 nagyon-nagyon kényelmetlen volt nekem, pedig nincs extra nagy kezem, lány vagyok, 17).

talán, ha van pénzed, akkor d7000, mert az már tud olyat, amiért érdemes azt venni... nekem az életben nem lett volna rá pénzem, meg nekem már túl nagy volt :)

az obi nagyon fontos, ha komolyan gondolod a portrézást akkor nem kittel veszed. (bár a 18-105 szerintem egész jó, én élvezem, nagyon, de nekem nem célom a profiság (nem kifejezetten célom a pénzkeresés vele.)

2012. okt. 7. 19:52
 4/5 anonim válasza:
ja, meg kihagytam, hogy a d90-nél a két tárcsa, meg a felső lcd... iszonyat nagy segítség.
2012. okt. 7. 19:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem D5100 van. Nem munkaeszköznek használom, ezért nem zavar a felső LCD hiánya. Bár a Pentax K200D-nél megszoktam, és tényleg baromi nagy segítség, és energiatakarékos is.

A D90 szerintem már nem mai darab, én nem adnám oda a D5100-at érte. A D7000...na az megint más..az jó cucc, viszont nem lehet egy lapon említeni árban sem a kettőt.

18-105 VR obival nézve a D7000 úgy 130.000-el drágább, mint a D5100.

Én azt mondom, hogy a D5100 még modellfotózásra is elmegy, tárgyfotózásra meg kifejezetten alkalmas. A maradék 130.000 ft-ból meg telik világításra és tárgysátorra is. :)

2012. okt. 15. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!