Miki1988 kérdése:
Egy okos megoldás érdekelne ;D! Tv-hez 5.1! Nem találtam választ ami segítene!?
Figyelt kérdés
Van egy samsung tv-m. Meg egy 5.1 hangfalszett. (Linkbe a hátulja minkét eszköznek.) Jelenleg egy jack megy a tv fülhallgató bemenetébe és egy a mélyládán centerbe. Így szól, de bekapcsolásnál recseg, zajos, és nincs az Fr/Fl Sr/Sl rákötve. Hogy lehetne a tv-n a 2RCA-s IN-re kötni mind a 3 jack-et?? Vagy valami más ötlet?? Előre is köszönöm.
2013. febr. 1. 21:07
1/7 Osynho válasza:
Először is: a tv fülhallgató KImenet van, nem BEmenet. Nem értem miért akarsz egy hangfalat a tb BEmenetére kötni. Gondolom a tv hangját szeretnéd a hangcuccon hallgatni. :/
Az audio out-ot a tv-n (rca kimenet) kell összekötnöd egy jack-rca kábellel az FR/FL bemenetre (a hangcuccon). Így elvileg 2.1-ed lesz, de ha átkapcsolod a kapcsolót 5.1-be, talán lesz 5-1-ed, de nem hiszem.
2/7 anonim válasza:
3/7 Osynho válasza:
Úúúú, ezek a monyák megoldások... :)
4/7 anonim válasza:
Az igazi megoldásnál többe kerülne a leves mint a hús. Valós 5.1-et ezzel csak úgy lehet elérni, ha vesz a kérdező egy optikai-5.1 analóg átalakítót 30-40 ezrekért.Mikor ennyiért már van optikai bemenetes házimozi. Addig marad ez a két megoldás, mint opció :P
5/7 Osynho válasza:
Vagy egy dekóderrel ellátott forrást (pl dvd lejátszó) használ, aminek van 6csatornás analóg kimenete. :) Persze attól még a hangcucc nem lesz valami minőségi. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen elírtam fülhallgató kimenet az.... :( . tisztába vagyok vele, hogy nem fog 5.1 ben szólni, csak azt akarom elkerülni, hogy a tv fülhallgató KIMENETÉBŐL kapja a jelet, mert így nagy az alapzaja és mint mondtam recseg. Elég lenne ha tisztán szólna 2.1 ben. Ha a két rca-val viszem ki az Fr/Fl be a jack-et akkor a mély szólni fog?
2013. febr. 2. 02:03
7/7 Osynho válasza:
Szerintem nem, mert minden csatornának külön bemenete van (elég buta megoldás). Szóval tovább kell osztani a jelet, és a mély bemenetére is dugni egy kábelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!