Szergej07 kérdése:

5.1-es házimozit milyet tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
Max 70 ezerig
2013. jan. 26. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. jan. 26. 13:24
 2/5 skywalkertamas válasza:
A legfontosabb kérdés, hogy mire szeretnéd használni. Ha csak mozizáshoz, akkor a Samsungokat tudom javasolni, esetleg LG. Ezek közül is azokat, amiken van optikai bemenet, ha esetleg újabb tévéd van vagy később szeretnél olyat, a HDMI kimenet mindenképp kell, ugyan ezen oknál fogva. A többi már csak sallang. Sajnos nemigazán kultiválom ezeket a berendezéseket, de szórakoztató elektronikában értékesítettem sokáig. Ha a zenehallgatást is komolyabban űznéd, akkor sajnos ebbe a kategóriába nem fér bele. Komolyabb hanghatáshoz, ami nem ba...a az érzékenyebb fület (zenéről van szó), az erősítő + fadobozos hangfalszett + kábelezés + lejátszó a minimum, csakhogy itt az erősítő jön csak ki ebből az összegből. Egy viselhető, induló Minőség kb. 150e től összerakható, de az nem egy év garancia + max. 2 év működés, hanem min. 3 év garancia és ha jól bánsz vele, örök élet.
2013. jan. 26. 14:07
 3/5 A kérdező kommentje:
4x4 méteres szobába kéne, tulkomolynak nincs értelme mer bérházba még a 300w is sok
2013. jan. 26. 19:02
 4/5 skywalkertamas válasza:
Nem a méret a lényeg. :) Ha élhetek ezzel a közhellyel. Az igények a mérvadóak. Ha te úgy érzed, hogy ennyi kell, nem használnád ki a nagyobbat, akkor a válasz egyértelmű. Mozizáshoz főleg és néha zenehallgatáshoz tökéletes. De sosem a Wattok a számottevőek, főleg az efféle márkák tekintetében. Amit példaképp egy samsung vagy egy sony stb. kiír a dobozára, az a marketing része. Ha egy ilyen házimozirendszer egyik szatelit (front pl.) hangszórója eléri teljesítményben a 25W-ot az már egy csodaszám... Amit ráírnak a dobozra pl. 1000W - "Wow :o" - az mind csak beetetés. Összeadott zenei értékek felszorzása egyéb tényezőkkel. 1000W-ra szükség lehet pl. egy szabadtéri koncert esetében. De oda ténylegesen ilyen hangosítást visznek, sokszor többet is. De az a villanyszámlán is ezen wattszámokat generálja. Szóval, ha megnézel egy ilyen berendezést, pl. egy üzletben, ott van lehetőséged összehasonlítani a hangjaikat is, és bekukkantasz a készülék hátuljára, ott egy bekeretezett rublikába fel lesz tüntetve, hogy mekkora teljesítményt vesz fel (ált. 60-150W), és a kimenőnek mindig kisebb értéket lehet megállapítani a valóságban, hiszen a főegység is fogyaszt. Egy indulószériás házimozi erősítő felvesz 300-500W -ot, akkor a két frontsugárzóra talán 75W-75W kimenő és ténylegesen leadott teljesítmény írható és ez már egy jó számérték. De egy ilyenhez való hangfalra azt írják pl. hogy terhelhetőség!, és ilyen számokkal, hogy 60-150W. szóval az az egész lényege, hogy nem a Watt adja ebben az esetben a számottevő értéket. Engem sokkal jobban érdekelne, hogy milyen frekvenciatartományban képes működni az a házimozirendszer, és az ilyen "hangfalak" mennyire képesek tisztán visszaadni a középtartományt. Mert, hát van x 5-6cm -es magas tartományban jól mozgó hangszóró, meg egy talán 10-20cm -es "mélynyomó", ami a középhangok felé is próbál dolgozni. Sajnos én fertőzött vagyok, és költségesebbek az igényeim. Én egy 2x3m szobában lakok két 150W-os hangfal társaságában, de azok szépen szólnak halkan is, igaz a szoba negyedét lefoglalják. Nem bömböltetés végett tartom őket, viszonylag jól visszaadnak minden mély, közép, és magas hangot. Szóval azt akarom mondani, hogy ne csak kép alapján vásárolj. Én mindig azt tanácsoltam a vásárlóimnak, hogy ne hamarkodjanak, nekem jó ha most megveszi a drágát, de lehet hogy egy hét múlva nem tetszik és kidobott pénznek fogja gondolni. Mindig azt mondtam, hogy hozza el a kedvenc zenéjét lehetőleg audió cd-n, és hallgassuk meg azt a kiszemelt jószágon, és hallgassuk meg egy olcsóbb, meg egy drágább kategóriáson. Ha nem vesz észre különbséget, akkor Wundabar. Nincs szüksége másra. És nem éri később csalódás. És az én nevemet se szidják, hogy rásóztam egy sz...t. Audióteknikát csak és kizárólag füllel lehet megvenni. Mert az érzékenységet és a frekvenciaátvitelt hallani lehet, a nagyobb Wattot érzed a ruhádon, meg a szomszéd arcán. De 150W-os hangfalakat szépen lehet duruzsoltatni 20W-on is...
2013. jan. 27. 15:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Az audio cd-s dolgot már hallotam mástol is az nemhülyeség.
2013. jan. 27. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!