Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » CCD/Cmos érzékelő pixelszám...

CCD/Cmos érzékelő pixelszám összehasonlítás? Lent mire gondolok.

Figyelt kérdés

6.2 megapixel effektív felbontás, ez a max. a gépben.

Adott ugye a CCD érzékelője a fényképezőnek. Azt tudom hogy minél magasabb a pixelszám annál rosszabb a minősége a képnek ugyanakkora méretű érzékelőn. Namost ha én nem a max. felbontással fotózok hanem mondjuk 3 ill. 4 Mp méretben akkor jobb lesz a képminőség?

2012. dec. 5. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:

"Azt tudom hogy minél magasabb a pixelszám annál rosszabb a minősége a képnek ugyanakkora méretű érzékelőn."

Ez így nem teljesen igaz. Ugyanolyan méretű szenzor és ugyanolyan GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA mellett. Ma egy telefon is jobb képminőséget tud, mint a 10 éves kompaktok, pedig kisebb szenzoron van több pixel.

Másrészt viszont hiába használod kisebb felobontáson a gépedet, csak annyival lesz szebb a kép, amennyivel kisebb is. Ugyanazt éred el, mintha a nagy felbontású változatot messziről néznéd. Mivel a leméretezés eldobja a részleteket, kevésbé látszik az életlenség és a zaj, de a kép is kevésbé lesz részletes.

Ennek ellenére megérheti mondjuk fél felbontáson fényképezni, ha a teljes felbontás amúgy csapnivaló, így spórolsz a tárhellyel és igazából nem buksz semmit.

2012. dec. 5. 19:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Panasonic DMC-Ls60 a típusa a gépnek, nézegettem mások szép képeket lőttek vele, hosszú záridőseket, makrót is. Nekem nem igazán jön össze, mosottak a képek. Igaz nem használok állványt, de ha leteszem bárhova stabil helyre és onnan fotózok akkor is teljes nagyításban mosódik, mint egy nokia mobil fotója.
2012. dec. 5. 19:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Ha meg nyomtatni szeretnék akkor úgyis elég az 1200x1800-as (kb. 2mp) felbontás 10x15-ös képekhez. Afölött még nem nyomtattam. A kép vágásához javításához kellhet nagyobb felbontású fájl.
2012. dec. 5. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!