CCD/Cmos érzékelő pixelszám összehasonlítás? Lent mire gondolok.
6.2 megapixel effektív felbontás, ez a max. a gépben.
Adott ugye a CCD érzékelője a fényképezőnek. Azt tudom hogy minél magasabb a pixelszám annál rosszabb a minősége a képnek ugyanakkora méretű érzékelőn. Namost ha én nem a max. felbontással fotózok hanem mondjuk 3 ill. 4 Mp méretben akkor jobb lesz a képminőség?
"Azt tudom hogy minél magasabb a pixelszám annál rosszabb a minősége a képnek ugyanakkora méretű érzékelőn."
Ez így nem teljesen igaz. Ugyanolyan méretű szenzor és ugyanolyan GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA mellett. Ma egy telefon is jobb képminőséget tud, mint a 10 éves kompaktok, pedig kisebb szenzoron van több pixel.
Másrészt viszont hiába használod kisebb felobontáson a gépedet, csak annyival lesz szebb a kép, amennyivel kisebb is. Ugyanazt éred el, mintha a nagy felbontású változatot messziről néznéd. Mivel a leméretezés eldobja a részleteket, kevésbé látszik az életlenség és a zaj, de a kép is kevésbé lesz részletes.
Ennek ellenére megérheti mondjuk fél felbontáson fényképezni, ha a teljes felbontás amúgy csapnivaló, így spórolsz a tárhellyel és igazából nem buksz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!