Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 1 hónapja vettem új számítógép...

1 hónapja vettem új számítógépet, de a DVD-meghajtó semmilyen DVD-t nem ismer fel. Mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés
Az elején még működött, azután egyre nehezebben ismerte fel, újra kellett indítanom a gépet, hogy felismerje, és egyszer csak nem ment így se.
2009. aug. 13. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Operációs rendszerrel együtt (XP vagy Vista) vetted? Ha igen akkor garanciális, vidd szervizbe. Ha te vagy a barátod tettétek fel, akkor sajna újra kell telepiteni.
2009. aug. 13. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az oprendszer hibája, hanem a DVD meghajtó adta meg magát, Vidd vissza ha garanciával vetted és kicserélik.
2009. aug. 13. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Leggyakoribb okok:

1, Kosz.

2, Kábelezés.

Ritkább:

3, Driver.

4, HW.

Megoldások:

1, DVD meghajtó kinyit, tisztító CD/DVD berak, lejátszás indul.

2, Ha nem vész el a garancia, akkor gép oldallapja levesz, a DVD meghajtóba futó kábelek lehúz-visszadug. Esetleg a kettő között kis sűrített levegő, meg kontakt-spray, ha van ilyen otthon.

3, OP rendszer meghajtókezelő programjában DVD teljesen eltávolít, majd újból felismertet, driverek frissít, újratelepít.

4, DVD meghajtó kuka (nehezen javítható, nem éri meg), új berak.

2009. aug. 14. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Na nem, új gép és máris rossz a DVD meghajtó?! Én két hónapja vettem asztali gépet, de semmi baja sincs. Igaz, nem bevásárlóközpontban.
2009. aug. 14. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!