1 hónapja vettem új számítógépet, de a DVD-meghajtó semmilyen DVD-t nem ismer fel. Mi lehet a hiba oka?
Figyelt kérdés
Az elején még működött, azután egyre nehezebben ismerte fel, újra kellett indítanom a gépet, hogy felismerje, és egyszer csak nem ment így se.2009. aug. 13. 20:58
1/4 anonim válasza:
Operációs rendszerrel együtt (XP vagy Vista) vetted? Ha igen akkor garanciális, vidd szervizbe. Ha te vagy a barátod tettétek fel, akkor sajna újra kell telepiteni.
2/4 anonim válasza:
Szerintem nem az oprendszer hibája, hanem a DVD meghajtó adta meg magát, Vidd vissza ha garanciával vetted és kicserélik.
3/4 anonim válasza:
Leggyakoribb okok:
1, Kosz.
2, Kábelezés.
Ritkább:
3, Driver.
4, HW.
Megoldások:
1, DVD meghajtó kinyit, tisztító CD/DVD berak, lejátszás indul.
2, Ha nem vész el a garancia, akkor gép oldallapja levesz, a DVD meghajtóba futó kábelek lehúz-visszadug. Esetleg a kettő között kis sűrített levegő, meg kontakt-spray, ha van ilyen otthon.
3, OP rendszer meghajtókezelő programjában DVD teljesen eltávolít, majd újból felismertet, driverek frissít, újratelepít.
4, DVD meghajtó kuka (nehezen javítható, nem éri meg), új berak.
4/4 anonim válasza:
Na nem, új gép és máris rossz a DVD meghajtó?! Én két hónapja vettem asztali gépet, de semmi baja sincs. Igaz, nem bevásárlóközpontban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!