Abit alaplap USB port + DVD meghajtó hiba? Bővebben lennt
A tegnap újratelepítettem a szgépet, írtam egy-két DVD-t is de ma reggel egy elég érdekes dolgot vettem észre. A Windows XP (sp2) látja a meghajtót, a jobb egérgombos kiadás parancsra is reagál, de nem kezd el beolvasni semmilyen cd-t sem. Kipróbáltam egy másik meghajtót is, az sem műkszik, illetve észrevewttem, hogy a Usb portok sem (semmit sem látnak). O.K. ezután kábel check, összes hardver megfelelően csatlakozik, Bios-is ellenőriztem, ott is minden ok, kipróbáltam Winchester nélkül is boot-oltatni de ott sem kezdi el (disk boot failure).Szóval mindent végigjártam, nincs is az XP-vel gond, mivel rendszerindulás előtt is fennáll a probléma, illetve az egerem már a bekapcsolástól kezdve világított eddig, mostmár az sem (ps-2 porton oké).
Szóval elakadtam és kéne egy kis segítség. Tehát az Xp nem gond kábelek sem, jumperok is okék, tápfesz megvan Plz HELP!
Gép paraméterei ha estleg ez segít:
AMD Sempron 2500+ proci
Abit Alaplap
512 DDR Ram
Jelenleg használ 20 GB winchester
Integrált Hang (AC 97)
256 MB Ati Radeon 9200
Windows XP sp2
Lehet, hogy kicsit koros.
Ebbe is gondolkozni kell. Lehet hogy elromlott az USB bus. Viszont ha szerencséd van, akkor a rendszerben van a gond. Próbáld ùjrarakni a mortani OSt. Ha így nem megy, akkor tegyél föl linuxot, az ugye hivatalosan ingyenes.
Köszönöm a választ, de:
Mint írtam, még az oprendszer indulása előtt is gond van a meghajtóval. Egyébként azóta az USB helyrejött, mostmár csak a dvd-meghajtó van ugyanilyen állapotban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!