Egy Linuxos gépre Windows 7-et raktam és elkezdett forrósodni. Mi lehet a baj?
Vettem egy új gépet amin alapból linux volt. A boltban azt mondták, nyugodtan rakjam csak rá a win 7-et. Felraktam úgy ahogy kell, elötte formatáltam, és elvileg a driverek is mind felkerültek rá.
Végül felraktam rá egy játékot (assassin’s creed brotherhood) hogy megnézzem, hogy fut a gépen, nem–e szúrtam el valamit. Az előző gépen ami core i3-mas, simán elfutott úgy hogy a gép meg se nyikkant, ezen meg ami core i7-es, habár a gyorsasággal nem volt baj, de a gép nagyon elkezdett forrósodni. 70 fokra is felment. Nem tudom, mi lehet a baja. Egy haverom mondta hogy azért lehet, mert a gépet linuxra tervezték és a windows alatt nem fut úgy ahogy kéne. Tényleg ez lehet a baja? Vagy a driverekkel van valami baj?
"..a gépet linuxra tervezték..."
Ez így, -marhaság!
De jó is lenne, ha terveznének Linuxhoz gépet. De én még ilyennel nem találkoztam, a Dell is csak támogatja.
Viszont a melegedés megesik, a hőmérséklet lehet, nem pontos, de azért kérdezd meg a boltban.
Nem fut valami a háttérben, ami folyamatosan nyúzza a processzort?
Vannak diagnosztikai programok, amikkel lehet mérni a ventilátor fordulatszámát, a CPU hőmérésékletét meg ilyeneket. Nézd meg hogy viselkedik. A ventilátornak automatikusan annál gyorsabban kell forognia, minél melegebb a proci. Ha nem teszi, azt lehet hogy valamilyen driver hibája vagy hiánya okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!