Egy Linuxos gépre Windows 7-et raktam és elkezdett forrósodni. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Vettem egy új gépet amin alapból linux volt. A boltban azt mondták, nyugodtan rakjam csak rá a win 7-et. Felraktam úgy ahogy kell, elötte formatáltam, és elvileg a driverek is mind felkerültek rá.

Végül felraktam rá egy játékot (assassin’s creed brotherhood) hogy megnézzem, hogy fut a gépen, nem–e szúrtam el valamit. Az előző gépen ami core i3-mas, simán elfutott úgy hogy a gép meg se nyikkant, ezen meg ami core i7-es, habár a gyorsasággal nem volt baj, de a gép nagyon elkezdett forrósodni. 70 fokra is felment. Nem tudom, mi lehet a baja. Egy haverom mondta hogy azért lehet, mert a gépet linuxra tervezték és a windows alatt nem fut úgy ahogy kéne. Tényleg ez lehet a baja? Vagy a driverekkel van valami baj?

2012. nov. 9. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:

"..a gépet linuxra tervezték..."

Ez így, -marhaság!

2012. nov. 9. 18:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmi baja a gépnek, minden cucc melegszik.
2012. nov. 10. 00:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Már írtam hogy a gépem teljesen új, alig egy hete vettem. Az előző gépem ami sokkal gyengébb és egyébként egy leértékelt gép volt, kb 1 évig meg se nyikkant, semmi forrósodás. Csak utána kezdett a por miatt. Ez meg már akkor 50 fokon ég amikor nem csinálok rajta semmit. És mellesleg elég drága volt, plussz nagykerből vettem. Szóval várhatna még egy pár évet mire tönkre akarna menni. Az egyetlen gyanusítottam a windows 7, mivel elötte a linuxxal pont olyan csendes volt mint a régi gépem.
2012. nov. 10. 00:39
 4/5 anonim válasza:

De jó is lenne, ha terveznének Linuxhoz gépet. De én még ilyennel nem találkoztam, a Dell is csak támogatja.

Viszont a melegedés megesik, a hőmérséklet lehet, nem pontos, de azért kérdezd meg a boltban.

2012. nov. 10. 09:27
 5/5 anonim válasza:

Nem fut valami a háttérben, ami folyamatosan nyúzza a processzort?

Vannak diagnosztikai programok, amikkel lehet mérni a ventilátor fordulatszámát, a CPU hőmérésékletét meg ilyeneket. Nézd meg hogy viselkedik. A ventilátornak automatikusan annál gyorsabban kell forognia, minél melegebb a proci. Ha nem teszi, azt lehet hogy valamilyen driver hibája vagy hiánya okozza.

2012. nov. 13. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!