Miért olyan a MacBook Air burkolata mintha zárlatos lenne?

Figyelt kérdés

Ha töltő rajta van, és egyik kezemmel a külselyét vagy bármelyik alu részét érintem a gépnek, és közben a másik kezemmel valami más fémet fogok (de néha akkor is ha nem), vibrálást érzek a gép felületén, mintha statikus áram lenne, vagy mintha zárlatos lenne, de hát mégsem az, semmi baja! Enyém is ilyen meg másokét is néztem, mind ilyen!

Töltő nélkül nem csinálja!

2012. okt. 31. 15:09
 1/2 anonim válasza:
Én is sok, a hálózatról működő fémes eszköznél érzem amit te is, de nem tudom mitől van.
2012. okt. 31. 15:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Rájöttem, utánaolvastam egy angol nyelvű fórumon, és az Apple hivatalos fórumaiban felbukkanó téma lett.

A töltő kettőssége miatt van. A hosszabbítós földelt kábel elhagyásakor a kis (brick) töltőt önmagában használva jelentkezik csak a gond.

Az oka? Nos, a kis kocka töltő levehető fali dugós rész ugyebár nem földelt, nem három eres, hanem csak két eres, és ezért érződik a feszültség. Persze ez önmagában nem jó hír, de legalább tudom mitől van.

2012. okt. 31. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!