Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 1 hónapja vettem a Vaterán...

Zsuzsiiii kérdése:

1 hónapja vettem a Vaterán egy Orion Tv-t 45000 ft-ért, amely most bekapcsolásnál nem működött, fekete alapon színes csíkok jelennek meg, kb 15 perc után jön vissza a kép. Az eladó nem akarja visszavásárolni. Mi tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Szerelővel megnézettem, hátha meg tudja csinálni, de megnézte és "több tévéből összetákolt gánynak"minősítette, így sajnos nem tudja megcsinálni. Javasolta vásároltassam vissza.
2012. szept. 6. 17:48
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
De arra vonatkozóan, biztos kell felelősséget vállalnia, hogy a hirdetésben a Tv-t jó állapotúnak, és hibátlanul működőnek minősítette. Noss, egy hibátlan állapotú Tv 1 hónap után bemondja az unalmast? Szerelő meg rosszul volt amikor belenézett.
2012. szept. 6. 19:19
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A tákolmányt jó eséllyel úgy értette a szerelő, hogy több márka alkatrészeiből van összerakva a TV. Ezt a "bűntényt" a gyárban követik el, tehát nem az eladó tákolta össze.

Próbáld meg, hátha meg tudod ijeszteni fenyegetéssel. Jogilag viszont úgy gondolom, hogy cseszheted a dolgot. =/

Ettől függetlenül lehet rá tudsz ijeszteni s visszaadja a pénzt, csak nehogy ide jöjjön kérdezni, hogy "szerintetek feljelent?"

2012. szept. 6. 19:22
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát azt nem tudom pontosan mire értette a szerelő. Holnap hozza, majd ha lehet valamilyen igazolást kérek tőle. Ügyfélszolgálaton dolgozom, azt az egyet már megtanultam, ha valaki megy az igazáért, és alá tudja támasztani, nagy esélye van megnyerni a dolgot, csak a megfelelő illetékesnek kell kivizsgálnia. És azt nem tudom ilyen esetben ki lehet az ?
2012. szept. 6. 19:28
 14/25 tetro ***** válasza:
100%
Nincs mit vizsgálni. Fogyasztóvédelem sem fog ezzel foglalkozni. Magánszemély? Igen, ennyi... Nem kell ennyiért használt tv-t venni ismeretlen embertől. Tanulópénz.
2012. szept. 6. 20:03
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát kössz a semmitmondó tanácsot. Reméltem valami hozzá értő is lesz majd. Biztos nem én vagyok az egyetlen. Én meg azt mondom nem kell hazugsággal eladni egy terméket. De ez az én véleményem. Az meg a tiéd.
2012. szept. 6. 20:12
 16/25 tetro ***** válasza:
100%
Ez nem vélemény. Meg nem tudom milyen hozzáértőre vágysz. Magánszemély nem köteles garanciát vállalni használt termékre. Van szerződés róla, hogy mégis vállalt? Akkor nincs semmi lehetőséged, nincs tanács, mert jogilag nem tehetsz semmit. A tanács az, hogy gondolkozz előre. Sajnálom, hogy ez nem tetszik neked, de ettől még ez az igazság.
2012. szept. 6. 20:31
 17/25 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam , hogy a vatera ad igazolást, hogy az adásvétel létrejött. Nem tudom milyen szabályok vonatkoznak ilyenkor az adásvételre , de van nyoma. Nem olyan mint ha odamegyek valakihez és vedd már meg légyszi tőlem. Azt olvastam, hogy ha valakinek nem küldik az árut, rendőrségi feljelentést is lehet tenni, ilyenkor adják ki az igazolást , hogy adásvétel történt. Valamivel kell hogy szabályozzák a visszaéléseket.
2012. szept. 6. 20:54
 18/25 tetro ***** válasza:
100%
Tudod igazolni, de nem köteles az árura garanciát vállalni. Nem vert át jogilag. Használtnak hirdette a terméket, de megvetted. Nem csalt, hiszen elküldte. Átvehetted volna személyesen is, ellenőrizhetted volna. Postai rendeléssel idegen magánszemélytől tv-t venni felelőtlenség. Sajnos ha magától nem veszi vissza, akkor erre semmi sem kötelezi.
2012. szept. 6. 20:57
 19/25 A kérdező kommentje:
A Tv személyesen lett átvéve. A probléma nem mindig jön elő, amikor úgy gondolja a Tv csak akkor.
2012. szept. 6. 21:16
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Így jártál. Erre nem jár garancia. Ne legyél már hülye.

Én is max pár nap garanciát szoktam adni.

Honnan tudjam, hogy nem te rontottad el? Szerinted majd évekig vállal garanciát az eladó? Én is vettem már használtan cuccot, Xbox 360, 1 hét garanciát beszéltünk meg. Már 3 hónapja tökéletesen megy és ha elromlana eszembe nem jutna az eladónak szólni. Már semmi köze hozzá.

2012. szept. 8. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!