PS3 vagy xbox360, avagy PS2 vagy PSP?
Néhány adat a világ egyik legerősebb konzoljáról.
CPU: Cell Broadband Engine™.
GPU: RSX™.
Audio kimenet*: LPCM 7.1ch, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD, AAC.
Memória: 256 MB XDR Main RAM, 256 MB GDDR3 VRAM.
HDD 2.5" Serial ATA: 160 vagy 320 GB**.
Bemenet/kimenet***: 2x Hi-Speed USB (USB 2.0)
Network:
•Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) × 1.
•IEEE 802.11 b/g.
•Bluetooth 2.0 (EDR).
Kontroller: vezetékmentes kontroller (Bluetooth).
AV kimenet:
•Felbontás - 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i.
•HDMI OUT csatlakozó**** - 1.
•AV MULTI OUT csatlakozó - 1.
•Digital out (optikai) csatlakozó - 1.
BD/DVD/CD drive (csak olvasható) max. olvasási sebesség:
•BD × 2 (BD-ROM).
•DVD × 8 (DVD-ROM).
•CD × 24 (CD-ROM).
Lézer típus, félvezető, folyamatos:
•BD: 400 - 410 nm hullámhossz, max. 17,5 mW teljesítmény.
•DVD: 655 - 664 nm hullámhossz; max. 2,6 mW teljesítmény.
•CD: 770 - 800 nm hullámhossz; max. 4,0 mW teljesítmény.
Energia: AC 220 - 240 V, 50 / 60 Hz.
Fogyasztás: kb. 250 W.
Befoglaló méretek: kb. 290 × 65 × 290 mm .
Tömeg: kb. 3.2 kg.
Üzemi hőmérséklet: 5°C - 35°C.
* A legfrissebb információ az eu.playstation.com/manuals alatt található meg.
** A HDD méretét a 10-es számrendszerben adtuk meg (1 GB = 1,000,000,000 byte). Az 1.10 és későbbi rendszerszoftverek már bináris számrendszerben számolják a (1 GB = 1,073,741,824 byte) a HDD méretét, így abban kisebb tárhely lesz látható. A HDD kapacitásának egy részét az operációs rendszer foglalja le: ennek mérete az op. rendszer verziójától függ. Ez a terület nem felhasználható.
*** Nem garantálható minden csatlakoztatott eszköz kompatibilitása.
**** "Deep Colour" és az "x.v.Colour (xvYCC)" - HDMI ver.1.3a szabvány szerinti verziója támogatott.
DUALSHOCK®3 vezetékmentes kontroller
Akku típusa: beépített lítium-ion akku.
Feszültség: 3,7 V.
Kapacitás: 610 mAh.
Tömeg: Kb. 180 g.
Én csak azt akartam világossá tenni hogy mennyit fogyaszt a ps3!Szerintem semmivel sem jobb az Xbox-nál sőtt egy picit gyengébb is!Tegnap egy ilyen vita már lezárult egy objektív hozzászólással!Idézem az írását remélem nem baj!
Almapeti válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=I5t7mTUcNdI&feature=youtube_g..
Comprasion videó!
Xbox 360 adatok:
Processzor:
IBM PowerPC alapú CPU
- 3 db 3.2 GHz-en működő mag
- 2 szál/mag; 6 szálas feladat-végrehalytó
- 1 VMX-128 vector egység magonként;
összesen 3db
- 128 VMX-128 register szálanként
- 1 MB L2 gyorsítótár
CPU Matematikai sebesség:
- 9 billió pont kiszámítása
másodpercenként
ATI grafikus processzor:
- FSB 500 MHz
- 10 MB beágyazott DRAM
- 48 utas párhuzamos lebegőpontos
dinamikusan ütemezett shader
pipeline
- Egységes (univerzális) shader
architectura
Polygon teljesítmény:
- 500 million háromszög
másodpercenként
Képpont kitöltési teljesítmény:
(Pixel fill rate)
- 16 gigasamples/sec fillrate 4X MSAA-
val
Shader teljesítmény:
- 48 billió shader művelet
másodpercenként
Memória:
- 512 MB G-DDR3 RAM
- 700 MHz DDR sebesség
- Egységes memória architektúra
Memória sávszélesség:
- 22.4 GB/s sávszélesség a buszon
- 256 GB/s sávszélesség az EDRAM-
ban
- 21.6 GB/s az FSB-n
A rendszer teljes lebegőpontos
számítási teljesítménye
- 1 TerraFLOP
Ps3 adatok:
CPU: Cell Processzor
PowerPC-base Core @3. 2GHz
(8 magos de ebből 2 magot a rendszer fent tart magának(nam használja fel a rendszer) 2 magot használ az AI-ra(menü) és 4 magot a játékokra de ez a processzor fajta gyengébb!
1 VMX vector egység
512KB L2 cache
7 x SPE @3. 2GHz
7 x 128b 128 SIMD GPRs
7 x 256KB SRAM for SPE
GPU: RSX @550MHz
1. 8 TFLOPS floating point
(lebegőpontos) teljesítmény
Full HD (1080pixel felbontásig) x 2
csatorna
Multi-way programmable parallel
floating point shader pipeline.
Memória:
256MB XDR Main RAM @3. 2GHz
256MB GDDR3 VRAM @700MHz
Rendszer adatátviteli sebesség:
RAM: 25. 6GB/s
VRAM: 22. 4GB/s
RSX: 20GB/s (írás) + 15GB/s (olvasás)
SB: 2. 5GB/s (írás) + 2. 5GB/s
(olvasás)
Rendszer lebegőpontos
teljesítménye (System Floating
Point Performance): 2 TFLOPS
Öszehasonlítás:
Processzor: xbox l2 erősebb a ps3 nál ami sokat számít!
Gpu: a ps3 támogatja az 1080pixel felbontást míg az xbox csak 720 pixelt(ez szerintem semmit n számít, blu-ray-t se nagyon szoktam használni mert drága inkább letöltök egy 4.7gb-os lemezre egy sima filmet él lejátszom, az exkluzív játékok ps3-on nagyon jók de a ps3 fanok nem mondhatják hogy a gears of war vagy a forza 4 szar, de az xbox fanok se mondhatják Hogy a ps3 exkluzív címek szarok(gran turismo, resistance, killzone) ezek a címek teljesen hasonlítanak egymásra(forza 4-gran turismo 5, gears of war-resistance vagy killzone) a ps3 nak nincs egy bizonyos shader támogatása amitől az árnyékok halványabbak és a kép kicsit szűrkébbnek tűnik! Xbox 360-nak az árnyékok élesebbek sötétebbek!
Memória:
Az xbox-nal az 512mb gddr3 ram bizony több mint a 256mb a ps3-nál és az xbox rendelkezik egy úgynevezett Egységes memória architektúrával ami rendesen meggyorsítja a teljesítményt!
Ennyit erről Mindenki döntse el milyen konzolt szeretne de ajánlatom xbox 360 (mielőtt azzal jönnének a ps3 fanok hogy honnana tudom. mert mind két konzollal rendelkezem)
Nos ha elmennél egy saturn ba biztos találsz kitett konzolt amit kipróbálhatsz.
Ha PS3 és XBOX360 közötti különbséget nézzük, szerintem a PS3 a jobb, de felsorolok pár érvet mind2 ellen és mellett:
PS3 mellett:
-Jobb exkluzív játékok.
-Blue-ray olvasó.
-Ingyen multi.
-3D kompatibilitás
PS3 ellen:
Nincs warez. (egyenlőre)
Xbox360 mellett:
-Van warez.
-Sok exkluzív játék kap magyar feliratot.
-Az Xbox Kinectje jobb mint a PS Move-ja, és olcsóbb is (Hiába gyorsabb és pontosabb a move, egy vagyont költesz az összes kellékre és még mindig csak a kezedet érzékeli.)
Xbox360 ellen:
-Sok exkluzívat kiadnak egyéb platformokra is (Lásd: Faple-PC, Gears of War-PC, Ninja Blade-PC, Bayonetta-PS3)
-Fizetni kell a multiért,
-Nincs blue-ray és ennek a hiánya miatt, ha szebbet akarnak csinálni azt a játékidő vagy a lehetőségek bánják (Az a texturák miatt nem fér rá a lemezre)
-Nemsokára itt a 720 úgyhogy ha most veszed megszívtad, mert arra fognak kijönni új játékok.
És két dolog van amit leszögeznék:
1. Kontroller: Sokak szerint az Xbox-é kényelmesebb, de szerintem ez csak azért van mert már nem tudnak mivel érvelni a saját konzoljuk mellett, mivel a PS3 mindenben jobb vagy ugyanolyan jó mint az XBOX360. A kontroller meg hogy kinek mi jön be az személyfüggő, nekem például a PS-es jobban tetszik, ezért is vettem azt.-
2. A grafika mind2 konzolon ugyan olyan, sok összehasonlító videó van a youtube-on, hogy melyiké jobb, de mindig ha van nagyobb eltérés akkor az azért van, mert:
-utólag lett szerkesztve olyanra hogy az legyen a jobb amit éppen jobban kedvel a készítő.
-Valamelyik HD a másik meg nem.
-A TV beállításai olyanok.
Nos, most jön a PS2 vs. PSP. A PS2 teljesítménye jobb. Hogy miért? Marketing. Ha van kézi konzolod, amin ugyanolyan jó játékok vannak mint az otthoni konzolon és még hordozható is, akkor minek vennél otthonit? Direkt nincsenek rá olyan jó játékok, mint a nagyra, hogy mind2-d legyen, egy amivel otthon, és egy amivel utcán, suliban, orvosnál, kádban vagy utazás közben használsz. Ez jól ki van találva, a kézi konzolon sosem lesznek olyan jó játékok mint azonos generációjú nagy társán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!