5.1-nél miért nincs mély?

Figyelt kérdés
most szereztem be a házimozim utolsó darabjait, de sajnos azzal a ténnyel kell szembenéznem, hogy ha zenét hallgatok akkor nincs mély, vagyis van, csak nem szól a subwoofer valamiért... nem tudom miért mert ha átállítom sztereóra és az erősítőn átdugom sima stereo csatira akkor szól, de ez mind csak zenénél filmnél és játékoknál tökéletes, mi lehet a probléma?

#zene #subwoofer #házimozi #nincs mély #sub woofer
2012. máj. 28. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Hali

Milyen erősítő, mi a jelforrás, milyen sub, mert így nem lesz egyszerű kitalálni mi lehet a gond. :)

2012. máj. 29. 11:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Sony STR-DE435 erősítő, a SUB pedig egy Magnat Active subwoofer. Analóg jelen megy ki 3 jack Front / Rear / Center-Sub
2012. jún. 2. 23:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Aha, és ha a külön "woofer out" -ot használnád a mély ládának, ami a csíptetős hangfal csatlakozás mellett van nem lenne jobb ?
2012. jún. 3. 09:57
 4/6 A kérdező kommentje:
az erősítőn van egy fekete RCA és rá van írva hogy SubWoofer out, arra kötöttem a mélyet hogy az erősítőtől kapja a jelet a mély.
2012. jún. 3. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Van egy tippem, hogy miért nem szól.

Amikor egy sztereó bementet hallgatsz akkor az erősítő a bemenő 2.0 sztereó jelből keveri ki a subwoofer megszólaltatáshoz szükséges jelet.

Amikor viszont az 5.1-es bemenetet használod, akkor az 5.1 subwoofer csatornáján beérkező jelet közvetlenül a mélynyomó kimenetére továbbítja. A házimozi erősítők ugyanis az 5.1-en beérkező jeleket egymástól elszigetelten kezelik. Tehát, mikor az 5.1 bemeneten sztereó jel érkezik, a subwoofer, a center és a surround hangszórók csatornája üres, így nincs mit továbbítania.

Jelzem, ez csak egy tipp. Nekem egy Kenwood erősítőm van és az így működik.

2012. jún. 6. 12:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, logikusan átgondolva ez a probléma, nincs más mint venni egy olyan Jack dugót aminél két bemenet van ( [link] ) és erre kötni az 5.1 frontját és az erősítő egyik stereo bemenetét :)
2012. jún. 10. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!