Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Létezik, hogy a lopott laptopo...

Létezik, hogy a lopott laptopomat láttam egy aluljáró üzletben?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nemrégiben betörtek hozzánk, és ellopták a laptopomat. Néhány napja egy aluljáró mobilosnál nézegettem telefonokat (nem messze tőlünk), és ki volt téve egy laptop a pultra, mert valaki nézegette. Kicsit megnéztem közelebbről és ott volt rajta egy ugyan olyan nagyságú és irányú karc, mint az enyémen. Felismerem, mert gyakorlatilag a fél laptopon átmegy. Létezik, hogy az ilyen aluljárós boltok beveszik a lopott cuccokat? Mit tudok így csinálni?
2012. máj. 1. 19:56
 1/6 anonim válasza:
Simán. Nem tudsz mit tenni, de ha vannak nagydarab kopasz barátaid, hát indulhattok behajtani.
2012. máj. 1. 19:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Létezik, de ha a laptopod papírjai, vagy valami más megvan, amivel igazolni tudod, hogy az valóban a te laptopod, akkor kötelesek neked visszaadni.Szerintem legalábbis.

A lopott cuccokat általában ilyen helyeken passzolják le.Gondolom a Népligeti aluljáróban láttad, nem?

Mindenképpen menj be az üzletbe valami papírral, ha a modellszám egyezik a laptopon a papíron, vagy dobozon lévővel, akkor próbáld meg visszaszerezni valahogy, vagy fordulj a rendőrséghez.

2012. máj. 1. 19:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ne már... most ez halál komoly, hogy valaki ellop valamit, és 5 perccel később már KP van a kezében, és senki nem kérdez semmit??? Eldobom az agyamat..
2012. máj. 1. 19:59
 4/6 cipi8 ***** válasza:

Ha megvannak a papírjai nálad akkor nézd meg hogy minden egyezik-e a tiéddel és már hívhatod is a 107-t! Csak példa ként van egy ismerősöm akinek telefon és laptop boltja van és ő se kér sokszor papírokat és számlát hogy valóban a tulajé-e a cucc és csak simán elszeretné adni!

Minden laptopnak van valamilyen egyedi azonosítója ami a gépen és a papírjain is fel van tüntetve olyan ez mint az IMEI szám a telókban.

2012. máj. 1. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem is öt perccel később, de egy óra múlva már tuti valamelyik gsm boltban van a kirakatban a lopott áru.A legtöbb helyen nem néz utána senki, hogy lopott-e vagy nem, annyit mondanak, hogy elkeveredtek a papírjai meg a doboza költözés során, el akarom adni, mert telefonra kell a pénz, vagy a nagyanyám beteg lábára, vagy akármire.Ennyire egyszerű.

Egyébként tegyél úgy, ahogy én is, és az utolsó hozzászóló javasolta, ha a dobozon, vagy a papíron lévő sorozatszám egyezik a boltban lévő laptoppal, akkor fordulj a rendősréghez.

2012. máj. 1. 22:26
 6/6 anonim válasza:
Persze. Van még valami megkülönböztető jelzés(pl. matrica a billentyűzet alatt)? Ha igen, akkor ezen alapján is megismered!
2012. máj. 2. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!