Létezik, hogy a lopott laptopomat láttam egy aluljáró üzletben?
Létezik, de ha a laptopod papírjai, vagy valami más megvan, amivel igazolni tudod, hogy az valóban a te laptopod, akkor kötelesek neked visszaadni.Szerintem legalábbis.
A lopott cuccokat általában ilyen helyeken passzolják le.Gondolom a Népligeti aluljáróban láttad, nem?
Mindenképpen menj be az üzletbe valami papírral, ha a modellszám egyezik a laptopon a papíron, vagy dobozon lévővel, akkor próbáld meg visszaszerezni valahogy, vagy fordulj a rendőrséghez.
Ha megvannak a papírjai nálad akkor nézd meg hogy minden egyezik-e a tiéddel és már hívhatod is a 107-t! Csak példa ként van egy ismerősöm akinek telefon és laptop boltja van és ő se kér sokszor papírokat és számlát hogy valóban a tulajé-e a cucc és csak simán elszeretné adni!
Minden laptopnak van valamilyen egyedi azonosítója ami a gépen és a papírjain is fel van tüntetve olyan ez mint az IMEI szám a telókban.
Ha nem is öt perccel később, de egy óra múlva már tuti valamelyik gsm boltban van a kirakatban a lopott áru.A legtöbb helyen nem néz utána senki, hogy lopott-e vagy nem, annyit mondanak, hogy elkeveredtek a papírjai meg a doboza költözés során, el akarom adni, mert telefonra kell a pénz, vagy a nagyanyám beteg lábára, vagy akármire.Ennyire egyszerű.
Egyébként tegyél úgy, ahogy én is, és az utolsó hozzászóló javasolta, ha a dobozon, vagy a papíron lévő sorozatszám egyezik a boltban lévő laptoppal, akkor fordulj a rendősréghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!