Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan müködnek a DJ-k által...

Hogyan müködnek a DJ-k által használt Pioneer lejátszók és hogyan tudják úgy össze hangolni a zenéket amikor mixelnek?

Figyelt kérdés

Induljunk ki, hogy én még leragadtam a Dj programokon (Virtual) itt ugye a SYNC gombról van szó.

De hogyan müködnek amikor két, egymással nem komunikáló lejátszóval mixelnek ?

Azt gondolom, hogy kell nagyon jó hallás és ritmus érzék, de pl. a BPM-t hogy tudják beállítani hogy találjon a két zene?

2012. márc. 31. 20:23
 1/3 anonim válasza:

Na akkor ha ekkora Barany Attila vagy el tudnad nekem mondani, h a zenet magat h hozzak letre?

Gondolom ismered Avicii-Levels c szamat.

Na most azt a majom nyavogos zenet hogy hozza letre?

Engem kicsit Atb-Dont Stop c szamara emlekeztet.

Vagy barmelyik mas dj?

2012. márc. 31. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Alapjában véve a nem szoftveres, nem digitális (tehát valódi, hagyományos)mixelés egyik alapművelete a beatmatching, azaz ütemegyeztetés. Ezt a lemezjátszók pitch controljának állítgatásával lehet elérni, kizárólag a megfigyelőképességre hagyatkozva. Tehát nincs szoftver, nincs BPM számláló. Az egyik lemezjátszón elindítasz egy zenét, a másik lemezjátszóra felteszel egy olyan zenét, ami tempóban nem nagyon tér el (plusz minusz 8 százalékot lehet variálni a standard DJ lemezjátszókon) Nos ekkor fülesen keresztül kell tempót egyeztetni, a pitch control segítségével. Aztán ha közös tempóra került a zene, akkor lehet mixelni, tudásszinttől függően ki hogy.

Az ilyen pioneeres megoldásban hívőknek is elméletileg hallás alapján kellene ütemet egyeztetniük. Ha valaki BPM számlálót használ, az bénaság. Tört ütemeknél pedig szart se ér a BPM számláló. De aki CD-ről tolja az többnyire 4/4 alapú zenét játszik, amit nem nehéz megtanulni keverni, mert az egész csak matematika. A zenék struktúrája kiszámítható, a mixelés egyedisége inkább a DJ szelekciójában mutatkozhat meg.

Szerinem a DJ-zés ott kezdődik, hogy közvetlen kapcsolatod van a hanghordozóval, Magyarul: a vinyl az igazi. De ezt a szót az újak már nem is ismerik . Nem tudják, miből maradnak ki...

2012. márc. 31. 20:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi 20:46 :) Hasznos volt a válaszod ;)

Most már kezd derengeni :)

2012. márc. 31. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!