Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Playstationt szeretnék venni,...

Playstationt szeretnék venni, használtan, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Még sosem volt, és ilyen öreg fejjel vágnék bele:))

Vaterán találtam ezt az ajánlatot, azért tetszik, mert játékot kapnék hozzá:

[link]

Mire kell ügyelni vásárláskor, mihez lehet még játékot kapni? Ugye ezt tvhez kell csatlakoztatni, arról van valami extra tudnivaló?

Köszi előre is:)

20/L

2012. márc. 11. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Na látom nagyjából 1 cipőben járunk:) Én is maximum fél évvel lehetek fiatalabb nálad és én is most kezdek bele a ps-ezésbe. Igazából annyi különbséggel hogy haveromtól veszem majd meg a konzolt és elég jól értek is hozzá mert konzol boltban voltam kisegítő kb fél évvel ezelőtt :) A lényeg hogy vásárlásnál a leg első szabály főleg a slim gépeknél amit te is belinkeltél hogy kinyitod és megnézed az olvasófejben a lencsét hogy milyen állapotban van mert ha karcos akkor ne is vedd meg mert nagyon bonyolult a cseréje és egy szervizben vagyont is elkérnek érte főleg ha nem értesz hozzá semmit sem. Szerintem ps2 öt még mindig megéri vásárolni mert még csinálni fognak hozzá játékokat szóval nyugodtan vágj bele. Egyébként ezt rendesen rátudod kötni a TV-re ha van rajta RCA csatlakozó magyarul 3 színű csatlakozó egymás mellett piros,sárga, fehér. Ha ilyen nincs csak scart csatlakozó tudod az a hosszú fogas valami akkor nincs más dolgod és bemenni egy közeli műszakiba vennei átalakítót rca-scart adapterre van szükséged 600-800 Ftért már kapsz és ennyi. Viszont vásárlásnál kérdezz rá hogy mióta van chippelve, ez azért fontos mert ha chippelve van akkor az olvasófej kb 5 évig bírja aztán cserélni kell mert a chippelés miatt jobban terhelődik és hamarabb megy tönkre. Én inkább bizományiba vagy konzol szaküzletbe vennék használt chippelt gépet mert akkor több esély van rá hogy néhány évig nem kell szerelni :)
2012. márc. 11. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!:) És mennyibe fájna egy olvasófej cseréje?

Majd a bizományinak utánanézek, és valakit mindenképpen elrángatok magammal, mert nem szívesen megyek oda nulla tudással.

2012. márc. 11. 15:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Konzol üzletekbe menjél mert szoktak ott lenni használtan is. Postán ne nagyon rendelj mert úgy könnyen átverhetnek egyébként. Egy olvasófej kb 3-4 ezer Ft körül van ha a mechanikája is hibás ami mozgatja az 10e. ft. plusz munkadíj ami kb 4-5 ezer ft. Az biztos hogy mindenképp vigyél magaddal egy hozzáértőt és még amit kihagytam hogy chippelt gépet vegyél ha másolt játékokkal is akarsz játszani, és lehetőleg 155ee. ft alatt vedd meg. Ha vadiújat veszel akkor chippelni kell de akkor ugrik a garancia is.

[link]

ezt a helyet sokan dícsérik itt szerelik is neked a gépeket meg olvasófejet is kapsz itt. Viszont vehetsz itt használt gépet csak előtte kérdezz rá hogy chippelve van-e. Mert nem minden használt gépük van chippelve mert egyik ismerősöm ezzel szívta meg.

2012. márc. 11. 15:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Ú köszi, amit belinkeltél jól hangzik, főleg árban. Ha nem chippelik, tovább bírja? Mert ha az eredeti játékokat meg tudom venni olcsón, lehet jobban megérné, mint pár év múlva kicserélni egy részét.

Nem okoskodni akarok, félre ne érts, nem értek hozzá.

2012. márc. 11. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyik legfontosabb szabály: vateráról ne vegyél semmit, vagy legalább elektronikus eszközöket ne.

Vagy konzolboltokba vegyél (platinumshop, konzolokszervize, konzolvilag, konzolstudio, és még ezer másik), vagy hardverapro.hu, ott azért jóval megbízhatóbb emberek vannak.

Amúgy ha chippelt elméletileg nem kéne korábban elromlani, gyakorlatilag nem tudom.

2012. márc. 11. 15:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A már említett lecsekarcosság elég szembetűnő?

Nem biztos, hogy meg tudom ítélni mi karcos és mi még jó.

2012. márc. 11. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha karcos a lencse azt kapából észreveszed mert én egyszer így jártam, igaz túl olcsón adták a gépet. Egyébként az első válaszoló jól mondja ha chippelt a gép hamarabb fárad el az olvasófej mert úgy jobban erőlködik, és ez akkor is így van ha nagyon karcos lemezt teszünk a gépbe. Egyébként vaterán tényleg ne vedd meg mert ott a legtöbb esély arra hogy átvernek. Egyébként ha olyat veszel ami nincs chippelve akkor csak az eredeti játék fog rajta menni viszont kevésbé terhelődik a fej. De ha így boltban veszed a használt chippelt gépet akkor lehet hogy még évekig jó lesz a cucc, ez kb a szerencsén múlik. Egyik ismerősömnek kb 8 éve van ps 2-je chippelt és még azóta nem kellett hozzányúlni még és eléggé terheli még a mai napig is.
2012. márc. 11. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!