Rossznak nem roszak egyáltalán, csak alsó kategóriás cuccok. Az árához képest teljesen jók. Nekem is volt jópár belőle. Hiába veszel 2-szer drágábbat, nem biztos, hogy sokkal jobban fog szólni.
Hülye berögződés az egész, meg kell halgatni és kész, hogyan szól. Ha ugyanarra a hangszóróra Sony lenne írva, egyből: "tök jól szól" ... vicces :-)
2012. jan. 24. 17:31
2/21 anonim válasza:
Igen, lehet , hogy te vagy botfülő, de örülj neki, mert így olcsón megúsztad a zene kérdést. Az a baj velük, hogy nem szólnak jól, nagyon gyér az érzékenységük, nagy a szórás a gyártási minőségben, kamu adatokat adnak meg, nem túl megbízhatók. Viszont olcsók, ez az egyetlen előnyük. Hangfalépítést általában mindenki somogyi / MNC / hasonló gagyival kezdi, majd meghallgat egy jobbat és elszörnyed a somogyitól. Majd rájön, hogy eladhatatlan. Én is építettem somogyiból még 10-12éve, de már csak nevetek rajta. Ha foglalkozol komolyabban a hangtechnikával, megnézel egy somogyi hangszóró felépítését, elsírod magad. Még a 15"-os mélynek is lemezkosara van, óriási légrése, kicsi lengőcséve, ócska ragasztások, nevetséges csatlakozó.
2012. jan. 24. 17:57
3/21 A kérdező kommentje:
köszönöm, végre valaki hozzáértő magyarázatot tudott adni és nemcsak "mer az" mert én ennyire nem értek hozzá:)
2012. jan. 24. 20:55
4/21 anonim válasza:
Én megtettem azt, hogy vettem egy vadi új somogagyi hangszórót és szétszedtem, úgy ahogy volt, mert kíváncsi voltam, mitől olyan gyengék. Kiderült, hogy akkora légrése volt, hogy a lengő tekercsével együtt olvasni lehetett a légrésen keresztül.
2014. márc. 28. 18:09
5/21 anonim válasza:
halgass meg egy Dali vagy egy Wharfedale hangfalat, és hasonlítsd össze a SAL hangzásával. Magad is érezni fogod a különbséget. Az az igazság hogy házilag bármilyen drága hangszórót használsz, akkor sem tudsz élvezhető hangzást kihozni belőle.
2014. ápr. 4. 16:00
6/21 anonim válasza:
A szomorú valóság az, hogy tényleg minőségtelenek a somogyi hangszórók ugyanis van nekem egy B&W hangfalpárom,(tudom ég és föld a különbség) bulikra, majálisra, mindenhova hordtam őket, szó szerint gyepálom őket, ami a csövön kifér és nem lehet tönkre tenni őket. Építettem hangfalat, somogyi van benne és fél évet sem használtam, nem is hajtottam túl őket és hozzáér a cséve a mágneshoz. Szét kellett szednem, újból ragasztózni, és müködik továbbra is, hozzáteszem kis idő múlva a másikkal is megtörtént. Nem fikázom a somogyit csak nem ezt várja el az ember egy új hangszórótól. De ha olcsóbban akar az ember megúszni egy építést vagy egy vételt akkor ez megoldás csak a minősége alábbhagy a normálistól.
2015. aug. 24. 19:15
7/21 anonim válasza:
Media Markt-ban 40000-ért árulnak egy ilyen "aktív erősítős zenekari hangfal"-nak csúfolt szörnyűséget. Köszönöm hogy erre elbaszhattam a ballagási pénzemet. névleg 200 W lenne, de alig dünnyög valamit és azt is siralmas hangminőséggel... :( 20000-ért túl tudtam adni egy páron ami 60000 Ft-omba került. Gratulálok Somogyi!! Kössétek föl magatokat!
2015. okt. 19. 12:25
8/21 anonim válasza:
Tudomásul kell venni, hogy a somogagyi hangszórók, hangszóró formájú fűtőtestek. Azt, hogy egyesek zenehallgatásra is próbálják használni, mindenkinek szíve joga. Ez pont olyan, mint csodálkozni azon, hogy egy izzó szálas lámpa ad egy kis fényt is a jelentős méretű hőtermelés mellett.
Vissza térve a légrés túl nagy, ezért a cséve által keltett mágneses erőtér nem tud olyan mértékben a mágnesbe kapaszkodni. A tekercsre táplált hangfrekinek jelentős része hővé alakul, nem hanggá.
2015. dec. 2. 09:03
9/21 anonim válasza:
A somogagyi hangszórókat hangosítási célra értelmetlen használni. A kinyert minőséggel nem tudom, mi a helyzet. Az biztos, hogy az eddig használt somogagyi hangszórókat kivétel nélkül mostoha körülmények között hallottam. Pl. Ex-hasra csinált hangfalban, ennek ellenére hallottam már rosszabb hangfalat is. Számomra mi az etalaon? Etalon elixir 2 hangfal, Turbók csöves "A" osztályú erősítővel.
Az eredeti kérdés azéry érdekes, mert a hatásfok és a minősé összefüggéséről még nem nagyon nyilatkoztak.
2015. dec. 2. 09:22
10/21 anonim válasza:
Nem tudom abban van-e valakinek tapasztalata, hogy a somogyi és a régi orion hangfalak között van-e különbség. A régi orion hs-500 as sorozat nagyon jól szóltak nekem van HS 501 és 511 es, a mai napig nem cserélném le őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!