Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyire érzékenyek a digitáli...

Mennyire érzékenyek a digitális fényképezőgépek?

Figyelt kérdés
Van egy Sony DSC-W35 típusu digitális fényképezőm, és ma elejtettem...:-( A jó az, hogy minden megy rajta ( kijelző, menü, memóriakártya, a képeket is mutatja amiket fényképeztem és benne maradtak) csak 1 gond van az objektívje ami kikapcsoláskor behúzódik, bekapcsoláskor pedig ki, az nem mozdul. A gép állandóan azt írja ki, hogy kapcsoljam ki és aztán újra be, ezt már megtettem 100x eddig, ez nagyon komoly hiba? :-( Szeretnék választ kapni mert őszintén én nem nagyon értek hozzá...
2008. márc. 31. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Talán az egyetlen mozgó alkatrész az optika mozgató rész. Sajnos az ütéstől beszorult valami jobbik esetben. Lehet ennél roszabb is, eltört valami benne.

Amikor bekapcsolod hallasz valami halk zúgást? Ha igen, akkor a motor megpróbálja mozgatni az optikát. Próbáld meg óvatosan egy ujjal nyomni az optikát (de ne az üveg részét hanem a peremét) bekapcsoláskor. Hátha magához tér! Ha nem akkor sajnos szervízbe kell vinni. Így nem tud rendesen fókuszálni a gép, és tönkre is mehet az optika vezérlő elektronikája.

Sajnos ez van...

2008. márc. 31. 22:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen! Amikor ki és be kapcsolom mindig hallatszik a kis hang, hogy a gép próálja ki meg be nyomni csak nem sikerül neki, próbálatam már az ujjammal nyomogatni, de láttam, hogy ne nagyon akar, így inkább nem erőltettem, nehogy még nagyobb bajt okozzak. Annyit észrevettem még, hogy az objektív közepén egy kis kerek izé (nemtudom hogy nevezik) lejebb csúszott.
2008. márc. 31. 22:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
vidd el szervízbe, de kérdezd meg előre mennyibe fog kerülni, mert ezeknél a gépeknél sokszor a javítás többe kerül, mint venni egy újat.
2008. ápr. 1. 16:56
 4/4 anonim válasza:
100%
Hali!Én egy Nikon szervízben dolgozom a teh kamerádat nem nagyon ismerem de hogyha bekapcsoláskor zúg akkor biztos,hogy a lencse ment tönkre.Az a kis izé ami el van mozdulva-az valószínűleg az ütéstől vagy kiszakadt a helyéről vagy letörött.A lencsecsere nem tom sonynál milyen árban van de a nikonnál elég drága.A lencsét hiába nyomkodod,az csak akkor menne vissza ha meg lenne szorúlva de nem ott van a baj hanem a lencsében.Ha akarod vidd szervízbe.
2008. máj. 29. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!