Szerintetek mi mehett ki a tv-ben?

Figyelt kérdés

Nagyban nézem a tv-t, majd egyszer csak elmegy a kép és a hang, majd egy ilyen kis cirippelő hang jelenik meg, de nem a hangszórón, hanem ott a sorvégtrafó környékén, mi mehetett tönkre, mert nem tudom eldönteni, hogy valamelyik tranyó ment ki, vagy a sorvégtrafó! olyan egyben van a belseje, hogy nem tudom eldönteni, hogy honnan jöhet a hang, de az ilyen:

[link]

melegszik benne nagyon!

2012. jan. 2. 02:33
 1/6 anonim válasza:
Van egy jobb ötletem. Hívj szerelőt... és szerintem ez inkább elektronikus eszközök kategória...
2012. jan. 2. 02:52
 2/6 anonim ***** válasza:

A belinkelt cucc alapján nem javaslom hogy bármihez is hozzányúlj.

Annak semmi köze az általad leírt hibához, és az a dolga hogy melegedjen és meleg maradjon. Ha ennyit értesz az elektronikához akkor semmi keresnivalód a tv belsejében.

2012. jan. 2. 09:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát, tudom mi az, csak úgy megjegyeztem, hogy melegszik, gondoltam ezzel segítek annyit, hogy az megkapja az áramot! De amúgy tudom hogy az hőre növeli az ellenállást, és ami a tv-be van az 14ohm-os! De mi szokott cirippelni akkor úgy kérdezem, mert nem hiszem, hogy az IC egy tranzisztor, vagy egy FET tud cirippelni, esetleg, ezek miatt más, de mi az a más ami cirippel!!
2012. jan. 2. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:

A kapcsolóüzemű táp ciripel mikor nem tud elindulni.

Ha nagyon régi a tv akkor lehetnek kiszáradt kondik az oka, ha nem annyira régi akkor túlterhelés.

2012. jan. 2. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát 10 éves JVC [link] aminek kb olyan 4 éve lett cserélve az egész panele, mert kiégett szinte minden rajta egy vízbefolyás miatt, de most nem folyt bele semmi!! Csak egyszerűen elment a kép, és cirippel, egy haver egy műszerel bemérte a képcsövet, és az még mindig jó egy Thomson képcső!! Nincs benne púpos kondi se! És akor lehet hogy egy FET ment ki rajta, mrt a tápjában egy FET van amin van egy hűtés, lehet az nem bírta?
2012. jan. 2. 18:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Ja és ilyen típusú a FET:

p6nc60fp: [link]

2012. jan. 2. 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!