C++ nyelvben hogyan van az "ugrás"?

Figyelt kérdés
Készíteni szeretnék egy játékot, ami C++ nyelven van elvileg. A "space"-t pedig beállítani arra, hogy a játékos ugrani tudjon. A nyilakkal már tud menni (jobbra: x+=7, balra: x-=7). Előre is köszönöm a válaszokat !^^
2012. jan. 1. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem még olvasgassál egy kicsit
2012. jan. 1. 16:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez azt jelent, hogy hülye vagyok?xĐ

Őszintén szólva nem vagyok egy informatikai zseni, bocs ha elírtam valamit, amit eddig megtudtam az egy videóban volt amit a program honlapján néztem...:$

Na de valami használható választ is szeretnék kapni...:S

2012. jan. 1. 16:18
 3/11 anonim ***** válasza:
nem fogsz
2012. jan. 1. 16:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Kommentvitézre akarsz felkerülni ezzel a f@szoskodással, vagy csak engem akarsz kikészíteni?:)
2012. jan. 1. 16:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Linkeld azt a honlapot! Így nagyon értelmetlennek tűnik, amit írsz, jó volna tudni, mire is alapozol. Akkor lehet, hogy adható értelmes válasz.
2012. jan. 1. 17:06
 6/11 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Ez azt jelent, hogy hülye vagyok?xĐ "

Szerintem erre gondolt, nekem is ez ugrott be elsőnek.

2012. jan. 1. 17:21
 7/11 A kérdező kommentje:

[link]

Innen van a videó :)

2012. jan. 1. 19:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Aha.

Így is értelmetlen a kérdés, mert a C++-ban nincs ugrás. Viszont már tudom, mire gondoltál.

Szerintem az y érték machinálásával tudsz ugrást generálni, de nem tudom pontosan, hogyan: nem jó, ha beírod a fel nyílra, hogy y+=2, mert akkor bármikor ugrik, nem csak ha földön van. Be kell tenni valami feltételes, if(...) szerkezetet, plusz kell gravitáció, azaz ha nincs a csókád alatt föld, akkor zuhanjon (y-=2). De hogy ezt hogy kéne, passz.

2012. jan. 1. 20:44
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Föld az van már alatta, fel-le tud menni, de ha felmegy, nem jön vissza, mintha ugrana, csak a le-nyíllal lehet lehozni a földre.

2012. jan. 2. 12:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Adj a csókádnak állandó függőleges, negatív sebességet, mint ahogy a példaellenfeleknél volt. Az nem működik?
2012. jan. 2. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!