Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Canon EOS 500D-hez az infra...

Canon EOS 500D-hez az infra távkioldót hogyan lehet használni?

Figyelt kérdés
Valamit be kell állítani a vázon, vagy automatikusan működik, és akár egy idegen ember is el tudja kattintani a gépemet az akaratomon kívül?
2011. dec. 12. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Bárki el tudja lőni a képeket akinek alkalmas cucca van rá.

Be kell kapcsolni az infra távkioldó funkciót és akkor elsütheted.

2011. dec. 12. 18:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogyan kell bekapcsolni, mert semelyik menüben nem találom.
2011. dec. 12. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:

1. EOS 500D megfog, mintha fényképeznél

2. Megfelelő program beállít ( automata üzemmódok vagy félautomata, tökmindegy )

2. Tanulmányozd a kezelőszerveket.

3. Látsz egy SET gombot és körülötte 4 kapcsolót, nyíllal jelölve.

4. A BALra mutató gombot kell nyomkodnod. Ami mellett 3 szimbólumot látsz:

- Sorozat üzemmód ( amíg nyomod az elsütőt addig készít felvételt

- Önkioldó

- A harmadik szimbólum maga a infra vezérlő ( egy állított téglalap felette 3 vízszintes vonallal)

Gyanítom, hogy az önkioldó és az infra együtt működik. Tehát elég az önkioldó módot beállítani, megjelenik az infra is.

Az INFRA érzékelő a gép elején az objektív mellett található ( tehát szemből villants rá)

2011. dec. 13. 08:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megtaláltam! És mi az a folyamatos önkioldó üzemmód? Illetve az érdekelne, hogy az automata önkioldás során automatikusan fókuszál? Ezt kikapcsolni csak az AF manuális kikapcsolásával lehet az objektíven? Illetve hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy önkioldás után visszaszámoljon 10 másodpercet mondjuk (ha pl a képen vagy, de nem akarod, hogy az önkioldó a kezedbe legyen)?
2011. dec. 18. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszönöm, megtaláltam! És mi az a folyamatos önkioldó üzemmód?

A folyamatos önkioldó móddal nem tudom mire gondolsz, talán a BULB állásra? Ekkor úgy működik az önkioldó, hogy az első gombnyomásra a távkioldón az fényképezőgép elkezd exponálni majd a második gombnyomásra befejezi. Így extrém hosszú záridő lehet ( csak az akksitól függ ). Én jellemzően astro fotózásnál láttam felhasználni illetve ha kézből fotózol akkor pl ha tüzijáték a téma. ( Ekkor ez elsütő gomb benyomásától a felengedéséig tart a "fotózás".

Automata fókusz ugyanúgy működik önkioldásnál is.

Felülbírálhatod ha te fókuszáls manuálisan és kikapcsolod az automata fókuszt.

Az IR távkioldóval mindig akkor fog a fénykép készülni amikor megnyomod rajta a gombot. Ha olyan felvételt akarsz amit mondtál akkor ne a távvezérlőt használd hanem a gépen lévő elsütő gombot. Ekkor menüállástól függően x másodperc után készül fénykép.

2011. dec. 19. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!