Canon EOS 500D-hez az infra távkioldót hogyan lehet használni?
Bárki el tudja lőni a képeket akinek alkalmas cucca van rá.
Be kell kapcsolni az infra távkioldó funkciót és akkor elsütheted.
1. EOS 500D megfog, mintha fényképeznél
2. Megfelelő program beállít ( automata üzemmódok vagy félautomata, tökmindegy )
2. Tanulmányozd a kezelőszerveket.
3. Látsz egy SET gombot és körülötte 4 kapcsolót, nyíllal jelölve.
4. A BALra mutató gombot kell nyomkodnod. Ami mellett 3 szimbólumot látsz:
- Sorozat üzemmód ( amíg nyomod az elsütőt addig készít felvételt
- Önkioldó
- A harmadik szimbólum maga a infra vezérlő ( egy állított téglalap felette 3 vízszintes vonallal)
Gyanítom, hogy az önkioldó és az infra együtt működik. Tehát elég az önkioldó módot beállítani, megjelenik az infra is.
Az INFRA érzékelő a gép elején az objektív mellett található ( tehát szemből villants rá)
Köszönöm, megtaláltam! És mi az a folyamatos önkioldó üzemmód?
A folyamatos önkioldó móddal nem tudom mire gondolsz, talán a BULB állásra? Ekkor úgy működik az önkioldó, hogy az első gombnyomásra a távkioldón az fényképezőgép elkezd exponálni majd a második gombnyomásra befejezi. Így extrém hosszú záridő lehet ( csak az akksitól függ ). Én jellemzően astro fotózásnál láttam felhasználni illetve ha kézből fotózol akkor pl ha tüzijáték a téma. ( Ekkor ez elsütő gomb benyomásától a felengedéséig tart a "fotózás".
Automata fókusz ugyanúgy működik önkioldásnál is.
Felülbírálhatod ha te fókuszáls manuálisan és kikapcsolod az automata fókuszt.
Az IR távkioldóval mindig akkor fog a fénykép készülni amikor megnyomod rajta a gombot. Ha olyan felvételt akarsz amit mondtál akkor ne a távvezérlőt használd hanem a gépen lévő elsütő gombot. Ekkor menüállástól függően x másodperc után készül fénykép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!