Ha elektromos fogkeféből kifolyt az elemsav a polcra, de már nem lehet leszedni, annyira rászáradt, lehet tőle bajom, ha hozzányúltam?

Figyelt kérdés
Meg úgy eleve, az elemsav mennyire veszélyes, ha bőrrel érintkezik, vagy esetleg kezemre kerül, és úgy viszem át tovább?
2009. ápr. 11. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
én kb. 3 éve nyúltam hozzá egyszer véletlenül, még nincs bajom tőle. én is hallottam, h rákkeltő meg ilyenek, de mi még azbesztezett dróthálón is főztünk, nem hiszem, hogy emiatt fogok meghalni...
2009. ápr. 11. 18:40
 2/2 anonim ***** válasza:
87%

Én is tartok az elemsavtól, de szerintem annyira nem veszélyes.

Nekem egyszer az ágyamban (a párnám alatt, amin aludtam) folyt szét az mp3 lejátszómban az elem éjjel...

Meg a kabátzsebemben... és a távkapcsolókban is már egy párszor. Szárazra kell törölni először, mert vízzel érintkezve csak rosszabbodik a helyzet úgy tudom. Aztán lehet valami lúgos mosogatóval vagy valamivel és vízzel megtisztítani.

De én csak ki szoktam törölni papírzsepivel és odafigyelek, hogy ha hozzáérek utána kezet mosok szappannal és a szememhez még véletlenül sem érek.

A fogkefét dobd ki a polcot meg gumikesztyűben tisztísd meg, majd töröld szárazra. Hagyd megszáradni akár 2-3 napig ne rakj oda semmit, majd használhatod újra. Mondjuk terítsd ott le egy kis anyagdarabbal vagy akár egy papírlappal mielőtt ráteszel valamit. Ennél biztosabb megoldás már nincsen, csak ha kidobod a polcot :)))

2009. ápr. 11. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!