A mai laptopok monitorai rongálják a szemet?
Dehogyisnem. Valamennyire igen.
Én is rá 1 évre lettem szemüveges, hogy megkaptam a laptopomat, előtte semmi probléma nem volt a látásommal.
"...Én is rá 1 évre lettem szemüveges, hogy megkaptam a laptopomat, előtte semmi probléma nem volt a látásommal...."
Ezt te komolyan elhiszed??? :)
A régi CRT monitorok voltak károsak ott is az ami 70Hz alatt sugárzott. A mai LCD-k és így a laptopok nem rongálják lényegesen a szemet.
"Ezt te komolyan elhiszed??? :)"
Hát pedig elhiheted okostojás, LCD monitor és mégis romlott tőle.
Ugyanez vonatkozik a könyvekre, a poharakra, és a spenótra is. Ha túl sokat nézed közelről, és nem tornáztatod a szemed, az káros.
Ha az a kérdés, hogy káros-e havi két szál cigaretta, akkor felesleges azt válaszolni, hogy "nem, de ne felejts el közöttük levegőt venni, mert a nem lélegzés káros a szervezetre!".
"...és a szemed csak néz egy sima felületet és nem mozog nem nagyit nem kicsinyit talán ha kisbetüvan akkor de ez olyan mintha kimész az ürbe nem tornázol x ideig és hát amiért ott nincs gravitácio és visza érsz a földre egyszerüen nem tudsz járni se köbö ennyi...."
Aha értem, szóval a régi jó vibráló alacsony herzes CRT monitorok valójában nem is voltak károsak, mert a vibrálás tornáztatta a szemet. :)
A sok marha tudós meg félre beszélt pedig naphosszat csak bámulni kellet volna ezeket a régi monitorokat és javult volna a szemünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!