Miért kell minden kikapcsolás után újra bedugnom a TV-be a külső tárhelyet?
Nem értem, miért nem érzékeli automatikusan a külső tárhelyet újrabekapcsolást követően. Régebben érzékelte (több évig), és most egy ideje (kb 2 hónapja) nem. Kihúzom az USB-kábelt, újra bedugom, és akkor oké. Csak bosszantó, hogy ahhoz, hogy működjenek a TV-n az olyan funkciók, mint megállítás, újraindítás, minden bekapcsoláskor bajlódnom kell.
Valakinek ötlet?

Öööö, nem vagyok valami nagy műszaki szaki, ez mit jelent pontosan?
A TV egy LG okostévé, a külső merevlemezt nem tudom fejből, milyen márka, de viszonylag nagy a tárhelye, és a TV oldalán kell csatlakoztatni egy USB-kábellel.

TV-ből kapja a tápot, ami nem mindegyik merevlemeznek elegendő. Annak ellenére, hogy a standard 500 mA helyett, egy mai TV USB csatlakozója lehet 1A terhelhetőségű is, 5 V feszültség mellett.
Viszont vannak olyan merevlemezek (házak), amihez külön dugasztápegység is tartozik, ami ellátja megfelelő árammal.
Vagy Y-kábelnek nevezett kábel, amivel egyszerre 2 USB csatlakozó áramát is használhatod.
Esetedben így nem tudhatjuk az igazságot, megfelelő tesztek nélkül.
Amit tudni lehet, hogy a TV csatlakozója egyes esetekben kevés a tápellátáshoz, ezzel a problémával magam is találkoztam.

Otthon megnézem, de emlékeim szerint csak egy olyan csatlakozó van, amelyikbe bele lehet dugni a külső tárhelyet. Illetve ha több is lenne, a sok ki-bedugás során, amit nagyrészt vakon csinálok, mert nehezen hozzáférhető, valószínűleg előfordult volna, hogy az erősebb portba dugom, és akkor megszűnt volna hosszútávon a probléma.
Mindenesetre csekkolom otthon, de bármilyen egyéb ötlet is érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!