Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért kell minden kikapcsolás...

Miért kell minden kikapcsolás után újra bedugnom a TV-be a külső tárhelyet?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért nem érzékeli automatikusan a külső tárhelyet újrabekapcsolást követően. Régebben érzékelte (több évig), és most egy ideje (kb 2 hónapja) nem. Kihúzom az USB-kábelt, újra bedugom, és akkor oké. Csak bosszantó, hogy ahhoz, hogy működjenek a TV-n az olyan funkciók, mint megállítás, újraindítás, minden bekapcsoláskor bajlódnom kell.

Valakinek ötlet?

ma 09:00
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
38%
Talán határértéken van az áramfelvétel, pontosan milyen eszközről van szó, külső tápos?
ma 09:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Öööö, nem vagyok valami nagy műszaki szaki, ez mit jelent pontosan?

A TV egy LG okostévé, a külső merevlemezt nem tudom fejből, milyen márka, de viszonylag nagy a tárhelye, és a TV oldalán kell csatlakoztatni egy USB-kábellel.

ma 09:30
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
68%

TV-ből kapja a tápot, ami nem mindegyik merevlemeznek elegendő. Annak ellenére, hogy a standard 500 mA helyett, egy mai TV USB csatlakozója lehet 1A terhelhetőségű is, 5 V feszültség mellett.

Viszont vannak olyan merevlemezek (házak), amihez külön dugasztápegység is tartozik, ami ellátja megfelelő árammal.

Vagy Y-kábelnek nevezett kábel, amivel egyszerre 2 USB csatlakozó áramát is használhatod.

Esetedben így nem tudhatjuk az igazságot, megfelelő tesztek nélkül.

Amit tudni lehet, hogy a TV csatlakozója egyes esetekben kevés a tápellátáshoz, ezzel a problémával magam is találkoztam.

ma 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem kap külső tápellátást, bármekkora is, kell valamennyi. Ha a kábel végén két USB-csatlakozó van, mint az enyémen, a másikat egy másik USB-portba kell dugni, ha nincs, akkor pl. hosszabbítóval USB-töltőbe.
ma 09:55
 5/7 A kérdező kommentje:
És a fenti lehet magyarázat arra, hogy egyik napról a másikra miért nem csatlakozik rá automatikusan a TV-re? Mi idézheti ezt elő?
ma 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Talán másik portba dugtad, ami nem tud annyit.
ma 11:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Otthon megnézem, de emlékeim szerint csak egy olyan csatlakozó van, amelyikbe bele lehet dugni a külső tárhelyet. Illetve ha több is lenne, a sok ki-bedugás során, amit nagyrészt vakon csinálok, mert nehezen hozzáférhető, valószínűleg előfordult volna, hogy az erősebb portba dugom, és akkor megszűnt volna hosszútávon a probléma.

Mindenesetre csekkolom otthon, de bármilyen egyéb ötlet is érdekel.

ma 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!