Mi a különbség a plazma, lcd, meg ez valami uj, led tv-k közöttt?
olvastam
de nekem mint felhasználó, megéri -e a többletköltséget a plazma tv?
és egy átlag parasztnak melyik a jobb a szeminek?
Az átlag paraszt szeminek mindegy.
Nem tudom hogy átlag vagy-e, esetleg büdös paraszt.
Mindenesetre a plazma jó, csak sokat fogyaszt (nem téged mikor nézed) és rövid életű.
LCD teljesen jó, csak a hátuljában világít egy rakás fénycső egyfolytában, akkor is ha fekete a képernyő tartalma. Aztán kimúlnak a csövek vagy az inverter és nem olcsó kicserélni.
LED pedig ugyan az mint az LCD, csak ott minden egyes pixel külön világít háttérvilágítás nélkül.
Így a fekete pixel nem fogyaszt és a háttérfény nem szűrődik át. Ez jó kontrasztarányt eredményez. Ez romlik el a legkevésbé, bár szerintem dolgoznak rajta a mérnökök hogy ne legyen túlságosan hosszú életű, mert akkor sose vennél másikat.
A szemet pedig bármelyik esetben az alacsony képfrissítési frekvencia szúrja, ami nem függ a típustól.
Az újabb plazmák semmivel sem fogyasztanak többet, mint az LCD/LED páros, vagy legalábbis nem sokkal többet.
Input lag-ja is ennek a legkisebb, szóval játékra ez ajánlott.
Fekete is ezen a legszebb, és semmivel sem rövidebb az élete, mint az LCD/LED-nek.
LED lenne a legjobb, de még sok tv-nek van az a baja, hogy nem egyenletes a szín, mivel oldalról van LED-del megvilágítva.
Véletlenül pont ma is feltették ezt a kérdést 10:05-kor..
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!