Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Elméletben működhet? (SŰRGŐS! )

Elméletben működhet? (SŰRGŐS! )

Figyelt kérdés
szeretnék építeni egy keverőt, és a legegyszerűbb megoldást keresem, pár potival, és pár ellenállással. egy 2sávos kellene, amin tudok egyik sávról a másikra húzni, és hangerőt állítani... ezen felül kellene állítani a basszust, a közepet, és a magasat. nagyon hálás lennék, ha letudnátok írni, hogy melyik potihoz mekkora ellenállás kell, stb. köszönöm szépen.
2011. júl. 14. 19:44
 1/10 A kérdező kommentje:
2nap múlva már használni szeretném, szereléssel, mindennel együtt:)
2011. júl. 14. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:

Ennyire azért nem egyszerű.

Legkisebb keverőket már 20 körül kapsz, nagyjából ennyit tudnak.

2011. júl. 14. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem annyi idő alatt mindent beszerezni, megépíteni nem lesz egyszerű. Inkább venni kellene egy olcsót. Talán használhatóbb is lesz, és lenne időd majd építeni később.
2011. júl. 14. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Néhány ellenállás...poti...Ki tudja, milyen jel megy be, pláne milyen jön majd ki... ez így nem igazán fog menni.

Oldd meg a problémádat számítógéppel, laptoppal. Sok ilyen keverőprogram létezik. Ez lenne a leggyorsabb és legolcsóbb.

Ha mégis hardveres megoldásra lenne szükség, vegyél működőképes áramköröket, ezeket egyszerűen összerakhatod (persze azért nem nulla tudással :)

[link]

[link]

2011. júl. 14. 20:03
 5/10 A kérdező kommentje:
nem! én arra gondoltam, hogy bemegy a jel a laptopomról... nem tudom hány mV... és a bemenet után és a potméter elé tennék egy 22k-s ellenállást, úgy lenne a magas... a közép hang után egy 10k-s ellenállást. értitek a logikáját? ilyesmi módon állítanék egy keverőt össze. házibulihoz kellene és van rá 3000ft-om... ennyiből csak kijön pár ellenállás potméterrel. ezután menne egy erősítő
2011. júl. 16. 11:14
 6/10 Gugu Gabor ***** válasza:

Szerintem értem a logikádat de ettől ez egy kicsit bonyolultabb...

Szóval mi alapján is szeded szét a magas közép és alacsony szinteket?

Egy kis segítség:

[link]

2011. júl. 16. 11:21
 7/10 A kérdező kommentje:

ööö hát ellenállásokkal... pl így: csak nemtudom, hogy mekkora ellenállásokat tegyek?

[link]

2011. júl. 16. 11:31
 8/10 A kérdező kommentje:
vagy egy hangváltóval
2011. júl. 16. 11:44
 9/10 Gugu Gabor ***** válasza:

Ez oké.. eddig értettem én is de ettől még mitől lesz a magas magas vagy a mély mély? Szóval arra gondolj hogy nem egyen áramot viszel át. A te kapcsolásoddal ha nagyon elvileg nézzük akkor ugyan az a zene szólna 3 különböző hangerőn.

A hangváltó már jobb tipp de az nem egy ellenállásból áll.

Kis segítség:

[link]

Nem a kedvedet akarom elvenni ha bele ásod magad akkor előbb utóbb megcsinálod, de szerintem nem 3 nap alatt.

Jobban jársz ha veszel egyet készen.

2011. júl. 16. 12:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Kutya legyek, ha megértem a MIÉRT-jét ennek a "projekt"-nek... A pofonegyszerű Winamp-ban is van egy 10 csatornás equalizer, annyit biztosan tud az is, mint a passzív ellenállásokból alkotott "hangszínszabályozó"...
2011. júl. 16. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!