Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Létezik olyan szerkezet, ami...

Létezik olyan szerkezet, ami automatikusan vált két videó és hangforrás között?

Figyelt kérdés

Van egy betérim és egy média lejátszóm. Jelenleg úgy van megoldva, hogy a beltéri scart csatlakozóval be van dugva a tv átoldalán (így a tv egyből érzékeli, ha azt bekapcsolom), a lejátszó meg az elől lévő csatlakozóba van bedugva. (ez már csak azért sem jó, mert van egy pici gyerekem, aki szereti a madzagokat)

Kellene egy olyan ketyere, ami azt tudja, hogy alapból a médialejátszó jelét adja tovább a tvnek, de ha a beltériből megjön a jel, hogy bekapcsoltam, akkor az menjen a tévére. Plussz jó lenne, ha scart kivezetése lenne az egységnek, hogy a tv magától kapcsoljon videó uzemmódba, de ezt ha kell, némi forrasztgatással én is meg tudom csinálni. De a videójel váltást már sajnos nem, annyira nem értek a dologhoz.

2011. ápr. 14. 11:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, azt szeretnéd, hogy a tv-n kábel dugdosás nélkül tudd nézni a beltérit is, meg a média lejátszót is, de a médiás legyen az elsődleges?

Könnyebben tudnék segíteni, ha pontosan leírnád, hogy a média lejátszón milyen kimenetek vannak, és a tv-n milyen bemenetek?

2011. ápr. 14. 12:14
 2/8 A kérdező kommentje:

kábelt nem kell dugdosni, minden be van dugva mindíg, csak ha a lejátszót akarom nézni, akkor elöbb ki kell kapcsolni a beltérit (a tv visszavált normál módra), majd kézzel átváltani a tv-t a videó benetre (elöl csak rca csatlakozók vannak, azok nem kapcsolják át), majd bekapcsolni a lejátszót.

(viszont amióta így van bekötve valamiért nagyon halk az egész)

a lejátszón rca csatlakozók vannak (videójel és 2 hang), meg hdmi, meg optikai hang kimenet (de ezek gondolom jelenleg annyira nem érdekesek), a beltérin a szokásos scart és rca kimenetek. a tv-n hátul scart és elöl két rca (videó, hang)

2011. ápr. 14. 12:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Két megoldás jutott eszembe.

Az egyik az lenne, hogy minden jól van látszólag összedugva, legalábbis nálam ugyanígy van. Ha a dvd-t akarom nézni, akkor nem a beltéri távirányítójával kapcsolom a tv-t be, hanem a tv távirányítójával, és mikor a dvd-t bekapcsolom, csak az jelenik meg, nem kell kapcsolgatni semmit sem.

Másik variáció: a média lejátszóba egy rca-scart átalakító kábelt kell bedugni [link] a tv-be pedig egy scart elosztót kell dugni [link] ebbe megy a beltéri és a média lejátszó is. Ha a beltéri ki van kapcsolva, és a média lejátszót kapcsolod be, elvileg be kell kapcsolódnia a tv-nek is.

2011. ápr. 14. 12:51
 4/8 A kérdező kommentje:

"Ha a beltéri ki van kapcsolva, és a média lejátszót kapcsolod be, elvileg be kell kapcsolódnia a tv-nek is"

sajnos elvileg sem. annyit sikerült kibogarásznom, hogy a tv nem a video jelre vált át, hanem a scart egyik lábán jelenik meg feszültség és az kapcsolja át. az rca-scart kábelen ilyen jel nem érkezik, úgyhogy a tv-t kézzel (távirányítóval) kellene átkapcsolni, max annyit nyernyék vele, hogy nem lenne elől kábel.

ez nekem is eszembe jutott, csak nem adna akkora minőségi javulást, hogy érdemes lenne beruházni.

a lényeg pont az lenne, hogy váltson a jelforrások között, mert szerintem azért halkul el a rendszer (melött előre bedugtam volna a lejátszót a tv 12-14es hangerőn adott normális hangerőt, most meg 24-26 kell), mert a lejátszó bedugott hangkábele valahogy "leszívja" a a beltériből jővő hangjelet. (bár videót látszólag nem)

2011. ápr. 14. 13:57
 5/8 A kérdező kommentje:

közben találtam valamit:

[link]

egy ilyen kellene, csak nem kell négy bement, elég kettő is és jó lenne idehaza megvenni...

2011. ápr. 14. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha a tv-n van optikai bemenet, esetleg úgy össze tudod kötni, és akkor a hang legalább jól szólna.
2011. ápr. 14. 16:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Találtam egy ilyet: [link]

Hátha. :)

2011. ápr. 14. 17:01
 8/8 A kérdező kommentje:

sajnos tök hagynányos, már vagy 10 éves tv, optikai rajta csak a képernyő van, meg az infra távirányító.

köszönöm a linket, ilyet én is találtam sok helyen, de ez manuális, azaz a váltáshoz még oda is kellene sétálnom átkapcsolni. akkor inkább a mostani megoldás. (tudom, lusta vagyok)

2011. ápr. 14. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!