Van sok VHS kazettám amit szeretnék laptopra átvenni. Hogy tudnám megoldani? A videó-lejátszó Daewoo euroscart csatlakozóval. A laptop emachines (Windows7). Gondolom valamilyen kábelre lenne szükségem, vagy még másra is. Köszönöm ha válaszoltok!
Egyik lehetőség.. (ha más nincs, pontosan azt a laptopot nem ismerem, de valószínűleg nincs rá direkt lehetőség)..
Én vettem egy analog (valószínűleg a digitális is tudja) PCMCIA TV tunert, bedugtam, installáltam és az S-VIDEO bemeneten keresztül "beküldtem" egy műholdvevő SCART jelét (TV vevőnek nem is használom, egyébként működik).
Így nézem, ha akarom felveszem...
Három lehetőséged van:
- veszel külső TV-tunert, rákötöd a a videót és bemásolod a kazettákat
- veszel digitalizáló kártyát és azzal másolod be
- cél hardvert veszel:
A tuner kártya jóval olcsóbb, de ennek megfelelően a felvétel minősége is rosszabb lesz (pl. kép-hang elcsúszás), míg egy jó digitalizáló kártya jóval drágább, de sokkal jobb minőséget kapsz (mivel a dekódolás hardveresen és nem szoftveresen történik). Én otthoni, amatőr használatra sem használnám a tunert.
A Sony digitalizáló előnye, hogy közvetlenül a DVD-re ír, így Neked nem kell foglalkozni az utómunkával, míg a tuner/digitalizáló kártya esetében jó pár órát számolhatsz erre. (Ugyanakkor értelemszerűen a Sony-n nem tudsz egyedi menürendszer készíteni.) Át kell gondolnod, hogy mi a fontos.
(Én személy szerint a Sony-t venném meg, sok kazetta esetén az a legpraktikusabb és nekem úgysem lenne időm minden egyes kazettát megvágni és szerkeszteni.)
Mivel nem adtál meg pontos típust, így nem tudjuk a laptopod felszereltségét.
Általában megfelel egy ilyen ha nincs a gépen semmilyen video bemenet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!