Melyik a jobb minőségő videó? 1080i/60fps vagy 1080p/30fps
én is ezt gondolon!
de a kamera amit venni akarok arra hogy mennyit bir 1gigás kártyára felvenni ezt irták:
Video felvétel kapacitása - MPEG4 1 GB SD: FHD (1080i/60) = 7:29 min.
HD (1080p/30) = 9:51 min.
akkor most hogy is van ez?
én ugy tudom hogy a legjobb minőség mindenhogy a progresziv adja nem a félképes!
szerintem azért nagyobb annak a mérete mert dupla annyi képkockát rögzit! nem?
1080p-t azt szerintem nem kell magyarázni.
Az fps az a frames per second, tehát képkocka per másodperc és az minél több annál "simább" a videó, tehát az 1080p/60fps jobb minőség.
Amatőr, hétköznapi felhasználás szempontjából irreleváns, melyikről van szó, hiszen jó eséllyel nem profi kamerával fogod rögzíteni ezt az anyagot, hanem valami amatőr cuccal, aminek a képrögzítő elektronikája és objektívje finoman szólva sem közelíti meg a profi eszközök minőségét.
HD-kép esetében a progresszív képrögzítés jelenti a jobb minőséget, hiszen ott teljes képek kerülnek rögzítésre, szemben az interlace-essel, ami félképekből rakja össze a teljes képet.
Mivel 30 és 60 fps-ről van szó, a két képfrekvencia, összeadva a képmegjelenítés módjával közel azonos, nem gyakorlott, átlagos szemmel nézve egymástól kb. megkülönböztethetetlen minőségű képminőséget eredményez, vagyis igazából mindegy, melyiket választod.
mint kiderült az 1080p/30fps a nyerő!
az interlaced nagyon ratyi! összekell konvertálni a két félképet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!