Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogy állítsam össze a hangrend...

Hogy állítsam össze a hangrendszert a szobámban?

Figyelt kérdés

hali, számítógépemről működtetem a hangrendszert.

amim most van:

2 60w-os 8ohmos sal mélysugárzó(hangfal)

egy 8 ohmos erősítő

egy 3ohmost hifi(hangfalak nélkül)

a kérdés hogy milyen magassugárzót vegyek, (minél olcsóbb legyen)hol használjak hangváltót és milyet? Eszembe jutott az is, hogy a teljesítmény növelése érdekében a hifit használjam a magassugárzóhoz, és az erősítők bemenőjét válasszam szét hangváltóval. ez megoldható?

+1: honnan és milyen dobozt szerezzek a magasnak?

5000nél többet nem nagyon akarok rákölteni.

2011. febr. 17. 20:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a hangfalépítés:D

Megtaláltam a hangfalat az előbbi linkedben is.

olyan 13000 körülre jönne ki nekem.

A dtf 10-es dómsugárzó április 25.ig ki van fogyva:S

És ha lehet, az olcsóbbik konstrukcióban lévő hangváltót használnám (4000ret spórolnék rajta). A DTF12 kinyírná a HV211A hangváltót? Vagy akkor a dóm is DT1 legyen?

Faanyagom, hangfalcsatlakozóm van.

Az olcsóbbik konstrukcióban csak 8-9,5 ezret kóstálna a 2 hangfal. (netshopos árakkal számolva)

kicsit elvonatkoztam a "beleb*szok 2 1000ft-os piezzot azt jólvan az itthon süketülni" véleménytől:D

2011. febr. 20. 00:10
 12/13 aulac ***** válasza:

Nekem 308-as hangváltóm van.

Bár én úgy oldottam meg, hogy a mély közvetlenül van rákötve a hangfalcsatlakozóra a többi (közép, magas) meg a hangváltón keresztül hajtom.

2011. febr. 20. 08:29
 13/13 A kérdező kommentje:

Csak visszaolvasgattam a kérdéseket, és gondoltam írok valamit az eredményről=)

megépítettem a hangfalat amit aulac javasolt.

MNC dómsugárzót, és saját készítésű hangváltót raktam bele, csak magashoz. A hangváltónak nagyon utána olvastam, megcsináltam itthon. Elképesztően megvagyok elégedve vele azóta is. Főleg belegondolván hogy mennyi pénzembe fájt:

MNC reflexcső: 100FT/DB

MNC 33508 dóm sug.: 1000ft/DB akciósan, kifutó széria volt

Kinézetre IS 2000ret költöttem: fekete fólia, és az éleire alu élvédő.

Faanyag meg volt itthon.

Most 2x 100w quad erősítőt építek, limiterrel használom amíg nem csinálok izmosabb hangfalat hozzá.

2012. szept. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!