Milyen messziről egészséges nézni egy kb 30 cm es
átmérőjű kis tévét?
Figyelt kérdés
Kb 2 méterről már rontja a szemet??
2009. jan. 23. 18:27
1/7 anonim válasza:
A mai televíziók nem sugároznak, nem rontják a szemet, ez tévhit. Ellenben elfáraszthat illetve zavarhat, fejfájást okozhat a villódzása. Így hát nézd olyan közelről, ahonnan kényelmes. Semmi bajod nem lesz tőle.
2009. jan. 23. 19:50
2/7 anonim válasza:
egyet értek az előttem szólóval.olyan messziről nézd,amennyire pont kllemes neked.ne menj nagyon távolra,mert akkor csak hunyorogsz,azzal többet ártasz.nekem is kistévém van,én 2 méterről nézem fülessel,aminek 3 méter a zsinórja.pont ideális nekem.
2009. jan. 23. 20:16
3/7 anonim válasza:
2 méter már jó, ha újabb tévé, akkor még kevesebb is.
A villózás miatti problémákat meg lehet csökkenteni, ha nem vaksötétben nézed, hanem a tévé fölött van egy kislámpa.
Nekem a monitor fölött is ég ilyenkor egy 40-es izzó, máskülönben félóra múlva már könnyezik a szemem.
2009. jan. 23. 20:33
4/7 anonim válasza:
Ha lcd akkor 1 méteren belülről.
2009. jan. 24. 20:31
5/7 anonim válasza:
Soha nem lesz egészséges! A TV butít! ;)
Viccen kívül: ez sok mindennek a függvénye. A legdontosabb kérdés, hogy CRT, vagy LCD (esetleg plazma).
CRT-nél a legfontosabb a képfrissítés frekvenciája. Ez azt jelenti, hogy egy másodpercen belül hányszor frissít képet. 60Hz környékén nagyon zavaró és bántja a szemet (fejfájást okoz). 100-120Hz-nél egy méterről érdemes, mert nem bántja a szemet annyira, ugyanakkor majdnem betölti a kép átlója a látóteret.
LCD képernyőnél majdnem mindegy, mert ott a képfrissítésnél csak az elmozdulásnál változnak a pixelek, nem úgy működik a képfrissítés, mint a CRT TV-nél.
2009. febr. 5. 20:18
6/7 anonim válasza:
Na akkor én pontosan leírom ezt! Ez biztos forrás!! A tv-d képátlóját megszorzod 4-el és a kapott érték adja meg,hogy milyen távolságról kell nézni!Tehát a te 30 cm-es tv-det 1m 20 cm-ről kell nézni!
2009. febr. 14. 09:52
7/7 Esprimo Mobile válasza:
Ojan 100-150-méter közötti távolságból , és csöre töltött vadászpuska távcsövén keresztül a leg ideálisabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!