Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Fotósok, mi a véleményetek,...

Fotósok, mi a véleményetek, milyen fényképezőgépet vegyek?

Figyelt kérdés
Szeretnék fotózást tanulni, de egyenlőre tanfolyamra és komolyabb gépre nincs pénzem. Lehet-e egy max. 100.000 forintos géppel komolyabb képeket készíteni? ÉS ha igen, melyik az a típus, amit ajánlotok?
2010. dec. 8. 11:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Használt tükrös gép nem jöhet szóba? Még a bridge gépek érzékelője is tízszer kisebb mint a tükrösöké. Bár az is igaz hogy én meghagytam egy Konica Minoltát 36-432mm-es zoommmal mert nagyon jó az optikája és a kicsi érzékelő ellenére elég jó a képe.
2010. dec. 8. 12:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Vegyél használtan egy Canon 350D-t, ahhoz vehetsz majd egy m42-es gyűrűt és olcsóbban hozzájuthatsz a régebbi objektívekhez amikkel próbálkozhatsz, fejlesztheted magad. Szerintem.
2010. dec. 8. 12:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Tanfolyam meg nem kell. Az EDigital-nál is van egy fotós könyv, maximálisan jó. Vagy ha elmész a könyvtárba és a szakirodalomnál a fotós könyveket kiveszed, hihetetlen mennyiségű tudásanyag lesz a kezedben.
2010. dec. 8. 12:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Ilyen válaszokra gondoltam, ugyanis most jelenleg ott tartok, hogy nem tudom, milyet vegyek, nem értek hozzá egyáltalán, nem volt eddig tapasztalatom, csak az otthoni digitális gépünkkel kattogtatok napi 100 képet a gyerekemről, de érdekel és nagyon szeretném ezeket az éveket megörökíteni egy olyan géppel, ami gyönyörű képeket készít és nem kell érte fotóst fizetnem. Szóval bármilyen tapasztalat elmesélése jöhet!... :-)
2010. dec. 8. 13:05
 5/12 anonim válasza:
Mikor értik meg már végre az emberek, hogy a jó kép kulcsa nem a fényképezőgép, hanem a fotós tudása???
2010. dec. 8. 13:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Az "emberek" megértik, hidd el!... Nagyon is van hozzá szemem, pont ezért szeretném, ha olyan gép tartozna a "szemhez", aminek eredménye nem a most jól beállított és pillanatokat lekattintott digitális fényképezővel készült kép lenne, hanem egy profi munka!...
2010. dec. 8. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha fotózást TANULNI szeretnél, akkor mindenképp tükrös gép egy alapobjektívvel (18-55 mm vagy 24-70 vagy hasonló). Tanfolyam nem kell, sok képet kell nézegetni neten, meg el kell olvasni a fizikai és technikai alapokat (fényerő, fókusztávolság, zár működése, mélységélesség, ISO és még sorolhatnám, de ezek is fent vannak a világhálón).

Fényképezni mindig RAW-ban kell és ehhez nem árt ismerni valami jó képszerkesztő programot (Adobe LightRoom, Capture One, DxO vagy Bibble, de a márkáknak vannak saját, ingyenesen letölthető RAW szerkesztőik is. Ezekkel kell a megjeleníthető JPEG-be áttölteni a képeket).

Az elején egy kicsit ez sok, nem találod majd a gombokat sem a gépen, sem szerkesztéskor, de hamar bele lehet jönni.

Én NIKON rendszerbe vágnék bele, akár használt vázzal és objektívvel. (Karcos használt obit ne vegyél). Később egy AF-S tele, majd egy fix 50 milliméteres objektív. De az még évek kérdése, mire eljutsz odáig...

2010. dec. 8. 14:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Nikon melyik típusa lenne szerinted az ideális kezdésnek, amely a későbbiekben továbbfejleszthető?
2010. dec. 8. 14:22
 9/12 A kérdező kommentje:
nikon Fe2 váz 50mm nikkor 1.8 objektívvel... szerinted? (ezt egyébként 40.000ért kínálja valaki használtan)
2010. dec. 8. 14:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Fe2 filmes, marha drága hobbi lenne...

Az igazi egy D200 lenne, max 30 ezer expoval. De D3000 vagy legrosszabb esetben D80, ha csak az akad.

Obinak a fix 50 nagyon jó, de az elején talán túlságosan megköti a kezed. Egy 18-55 VR-el kezdenék inkább.

Jó vadászatot!

2010. dec. 8. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!