Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fotósok- Ti milyen fényképezőg...

Fotósok- Ti milyen fényképezőgépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy új fényképezőgépet, sok márkát-típust végigböngésztem már, de még nem vagyok biztos a "döntésben" :) Hobbifotózáshoz kéne [viszonylag kezdő vagyok még, de nagyon szeretek fényképezni], legalább 12x-es zoommal és 10 megapixellel. Nekem a fuji Finepix s2100 HD tetszik a legjobban, ebben az árban keresek fényképezőt.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 1. 17:17
 1/8 anonim válasza:

Ha hobbifotózás lenne akkor minimum tizenkettő megapixeles legyen szerintem, mert a minőség a legfontosabb és persze jobb mint a homály.

Jól választanád azt amit akarsz és ikertesóm is azzal fotózgat, de nem is bánta meg, hogy azt választotta.

2010. jún. 1. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Morrr!

Aki azt hisz, hogy minőség=megapixel, sürgősen olvasson utána a fotózásnak. A túlzott megapixelszám inkább csak árt (lásd Canon 7D), túl kicsi lesz a szenzorméret és emiatt veszítesz a részletgazdagságból és az élességből.

Ha nem akarsz tükrös gépet, akkor a Fuji teljesen jó lesz, talán jelenleg az a legjobb vétel a magyar piacon.

2010. jún. 1. 19:25
 3/8 anonim válasza:
s2100-t hanyagold, mert nicns benne valós blende, nemtudsz játszani úgy a mélységélességgel, ami pedig komolyabb hobbifotozásnál elengedhetetlen :P
2010. jún. 1. 20:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) utolsó hsz-hez: és mit ajánlanál helyette? :) Jobban utána akarok nézni az ilyeneknek, de mivel most egy kicsi gépem van, amin nem lehet állítgatni túl sok mindent..

Körbenézek még, de nekem a 2100 hd nagyon szimpatikus.

2010. jún. 1. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Nincs benne valós blende? Akkor mi van helyette? Valaminek kell lennie, ha már van Av mód...

És a 2500 HD-ben van?

2010. jún. 1. 23:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a kicsit régebbi "kistestvére" van, az S1500. De végül is nagyon sokban nem különböznek. Én meg vagyok elégedve vele teljesen, én is kezdő vagyok. Szóval szerintem jó választás.
2010. jún. 2. 13:57
 7/8 anonim válasza:
s1500 valóban jó választás, én még annak is a kisebb testvérével, az s1000el kezdtem, tökéletes volt eleinte.
2010. jún. 2. 20:03
 8/8 anonim ***** válasza:
jó kis gépeket gyárt a fuji... álmaim gépe most a Fujifilm FinePix HS10, de ahhoz már meg kéne tanulnom fényképezni is :D
2010. jún. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!