Hi-Fi segítség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék egy Hi-Fi rendszert összeállítani. 2.0-ban gondolkodom, illetve csak a polchangfalak az opció. Klasszikus zenét szoktam hallgatni, illetve Jazz-t, élőzenét. Tudnátok ajánlani olyan rendszert, ami ezen feltételeket teljesíti? A büdzsém 1200-1500€. Köszöntem előre is!

tegnap 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
47%

Miért 2.0. jól jöhet még egy mélynyomó is.

1200-1500€ból bőven tudsz válogatni, mi a cél? Ezért az összegért elérhető már nagy márkák silány designer darabjai.

[link]

Egy ilyen cucc tud Bluetootht, bakelitet, CD lemezt, kazettát, pendriveot.

[link]

tegnap 11:54
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
ui: egy erősítőre szükséges lesz
tegnap 11:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Most van egy JAMO S626-os 5.0 hangrendszerem, hozzá a J10-es mélyláda, azért sem szeretném már a mélynyomót, mert borzasztóan soknak érzem. Koncertfelvételeket szoktam hallgatni, illetve Jazz-t minden mennyiségben... nem ez az egy pohár borral a szoba közepén ülő fajta vagyok, de mivel jómagam is zenélek, fontosabb lenne a pontosság. Sógoromnak KRK Rokit 7-es van, elborzadtam, mennyivel pontosabban szól. Innen jött az ötlet, hogy az enyémtől megválok, és áttérek 2.0, vagy 2.1-es rendszerre.
tegnap 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
tegnap 12:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Hálás köszönetem, 4-es!
tegnap 12:26
 6/8 Morzsi007 ***** válasza:
59%

Gondolom 5.1-es erősítőd van, ha igen, nem a csúcs kategóriából, finoman szólva, ezek alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra, minden másra tökéletes. Nekem a zenehallgatás csakis sztereo 2.0, nem kiegészítve mélyládával, főleg egy darabbal. Olyan erősítőt kell venni, ami komolyabb mélyre is alkalmas polcsugárzókból kihozza a maximumot. Meg persze erre alkalmas hangfalakat. Kisebb térben megfelelő távolságból részletgazdagabb lehetnek a polcsugárzók. Ha megoldható lenne, én a Jamo S626-tal tennék egy próbát egy komolyabb sztereo erősítővel mielőtt belevágnék, a teljesen új rendszerbe. Persze, ha másik helyiségbe szeretnéd a zenehallgatást, akkor tárgytalan.

A helyedben használt cuccokat néznék, mivel sokszor az új ár feléért árulnak, akár garanciális termékeket, így 1500€-ért kb 2500-3000€ értékű rendszered is lehetne vagy kevesebből is kijönne ugyanaz.

Nem tudom mi lenne a forrásod, de élőzenéhez erősítőből, Musical Fidelity M3Si vagy M5Si nem rossz választás szerintem. Az előbbinek az új ára 550 000 Ft körül van, használtan 250 000 Ft-ért láttam pár hete. Kábelre sem szabad sajnálni a pénzt, de csak ésszel, mert csúnya árak vannak, és a plusz hatás meg elmarad, nem kell túlzásokba esni. 50-60000Ft-os hangfalkábel bőven elegendő az 1500€-os rendszerhez (csak kábel, banándugó nélkül).

tegnap 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:
27%

Polcon semmi nem fog rendes basszusokat adni, csak a tetejét. Jazzhez lehet elég, de néha a basszusgitár H húrja ha meglobban, lehet jó lenne, ha rendben lenne arányaiban, nem bömböl, nem tűnik el. Igazán jó lenne nagyobb membránfelületű, fürgébb, alacsony rezonanciapontú mélyekkel egy szándékosan nagyra és rövid reflexcsövűre tervezett, viszonylag pontos, és nagyon doromboló basszusú oszlophangfal pár. Esetleg 2.1 úgy, hogy a szub óriási membránfelületű, könnyű felfüggesztésű, könnyű membránú, nem gumiszélű hangszóró, igen nagy, nulla önrezonanciájú, szépre bélelt zárt dobozban. Ez így persze eléggé aftermarket, tehát valaki meg kell tervezze és meg kell építse, de náluk a komplett hangszórókínálatból válogatsz az ő preferenciáik alapján, ami nem egyezik a legtöbb gyár preferenciáival, ahol olcsóbbakból kell minél "jobbat" kihozni a doboz tervezésekor és méregetésekor, és itt a jó a kelendőt jelenti, ami igencsak a house lábdob bordaporckoptató lesugárzása lesz.

Persze aprócska bökkenő, hogy a szobát is hozzá kell igazítani, különben igen nagy bömbölés lesz a dologból.

Esetleg a jazz miatt még agyalnék ilyen "kicsi" tölcsérhangfalon, ami technikailag oszlop, tök keskeny, hátrafele már van vagy fél méter, magassága olyan, hogy mély és magas kb fülmagasságban, és egy hajlításokkal szépített, hajtogatott tölcsér van a mélysugárzócska mögötti nyomókamrával meghajtva. Kábé egy Genius 1255 hangszóróiból megépíthető (amin egyébként szintén elég jó a jazz, ha nem kell basszus, nem kell óriási hangerő ill. közeltérben elvagy, és ha hajlandó vagy a saját erősítőjét kikötve rendes végfokra applikálni csak a hangszóróit, vagy jó esetben rendes dobozba átemelni, zártba is akár).

tegnap 20:19
 8/8 Morzsi007 ***** válasza:
Senki nem teszi a polcsugárzót polcra, csak kb 0,01%-uk a felhasználóknak. Állványra szokás, és jó beállítás mellett, megfeleő hallgatási pontból tudnak elegendő mélyet produkálni, persze nem fogja a házat szét dönteni, de nem is ez volt az igény. Hanem a zene részletessège, erre meg pont alkalmasak. Régebben voltak nekem is állványos sugárzóim, filmre is használtam, nem éreztem hiányát a SUB-nak, szépen megoldották a kis hangfalak.
ma 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!