Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az iPad miért ilyen drága a...

Az iPad miért ilyen drága a többi márkához képest?

Figyelt kérdés
Tabletet akarok venni, és ahogy nézem a termékek leírását a tableteknél, azoknál amik kb egy árban vannak, legyen az apple vagy samsung vagy bármi más márka, az apple a leggyengébb, szinte mindenben, pl processzor, kijelző, kamera, memória stb...és úgy hogy ha nézek például egy samsung márkát ugyan annyi árban mint egy iPad, akkor a samsung bőven kétszer jobb mindenben, mégis egy árban vannak, miért? van valami funkció amiért megéri venni az iPad-et? vagy mondjuk a ceruza amit hozzá tudsz venni árérték arányban jobb mint a többi márkánál?

tegnapelőtt 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Egyrészt azért drága mert van rá kereslet, másrészt a samsung legerőssebb tabletjében sincs fele olyan erős chip mint a jelenlegi apple m4-es vagy 16gb ram, vagy 2tb tárhely, ha ez egy ilyen tipikus provokálos utálatkeltős kérdés, akkor félre löttél, mert akik megveszik ezeket a tableteket, azok jellemzően kihasználják a foglalkozásuk miatt.
tegnapelőtt 21:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs rá vírus .
tegnapelőtt 21:47
 3/10 A kérdező kommentje:
nem provokálós kérdés, tabletet akarok venni, de amit kinéztem kb 160ezerért, legalábbis a környékén keresek tabletet, ott van pl a Lenovo Tab P12 vs Apple iPad 10.9 2022, a Lenovo ahogy nézzük sokkalta jobban megéri termékleírás alapján, pl amiket te írtál egyes, azok egyáltalán nem igazak ennél, lehet nagyon olcsókat nézek azért?
tegnapelőtt 21:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Mondanál pontos adatokat hogy konkrétan mit mivel hasonlítasz üssze?

Kiváncsi vagyok!

iPad, iPhone esetében nem szabad egy az egyben összehasonlítani a dolgokat. Az apple cucc kevesebb RAM-al is ugyanolyan ha nem jobb vagy a proci MHz sem számít droidosokkal való összehasonlításnál.

(ettől még tényleg drága az iPad, ebben nem vitázom, de lehet hogy tudja ugyanazt)

tegnapelőtt 22:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom miből szűrted le hogy a "a samsung bőven kétszer jobb" vagy hogy "az apple a leggyengébb" A 160 ezres árkategória a következőképpen néz ki:

A samsung S9 Fe gyenge középkategóriás processzort használ.

A Lenovo P12 0 szoftverrel, sim tálca és 5g nélkül, gyenge középkategóriás chippel érkezik.

A xiaomi pad 6 szintén 0 szoftverrel, sim nélkül érkezik kicsit erősebb, de az applehőz képest még mindig gyenge chippel.

Ezek közül hamarabb választanám az ipadet az androidos telefonom mellé mint a három fapados androidos tablet közül, az legalább hosszú szoftveres támogatással, és egy régebbi de legalább felsőkategóriás processzoral, mellesleg kijelzőben nem gyengébb a többinél, kamerában pedig egyértelműen az apple legjobb a specifikációk alapján, 4k 60 fps felvételt tud, jobb minőségű az optika és a képfeldolgozó algoritmus is.

tegnapelőtt 22:31
 6/10 A kérdező kommentje:

nem értem mit nézek rosszul akkor, nem ezeket kéne nézni?

Lenovo Tab P12 ZACH0209GR vs Apple iPad 10.9 2022

Kijelző mérete 12.7" vs 10.9"

Kijelző felbontása 2944 x 1840 vs 2360 x 1640

RAM mérete 8 GB vs 4 GB

Belső memória mérete 256 GB vs 64 GB

Akkumulátor típusa Li-Pol vs Li-Ion

Akkumulátor kapacitás 10200 mAh vs 7606 mAh

Processzor típusa MediaTek Dimensity 7050 vs Apple A14 Bionic

Processzor órajel 2.6 GHz vs 3 GHz

Processzormagok száma 8 magos vs 6 magos

ami kérdőjeles az talán a processzor, de arra sem mondanám hogy az apple jobb lenne, a többiben meg nyilván a Lenovo jobb

amúgy ez mit jelent? "Az apple cucc kevesebb RAM-al is ugyanolyan ha nem jobb" ha kevesebb akkor mégis hogy lenne jobb?

tegnap 00:04
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Hatalmas különbség van a két chip teljesitménye között, ne tévesszen meg az a 1-2 specifikáció. A tárhely és a ram az előnyös az androidos tableteken, de az apple sem fog akadozni 4gb-al. A kijelző mérete és felbontásából nem tudod megmondani hogy melyik panelnek van jobb minősége és színtartománya, vagy érzékenysége. A specifikációkból az sem derül ki hogy melyik hangszoró a jobb. Az ipad aluminiumból készült, a lenovonál nem derül ki, Lenovot már csak azért sem vennék mert valószinű semmilyen szoftveres támogatást nem kap, nekem már a szoftver és a szim támogatás is elég érv az ipad mellett.

tegnap 00:27
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

Itt követik el sokan a hibát, hogy számszakilag hasonlítják össze az eszközöket.

Az iPadot és az iPadOSt az Apple fejleszti. Mindenki tud mindent, tűpontosan a szoftverhez tudják igazítani a hardvert és a herdverhesz a szofrvert. Nagyságrendekkel jobban optimalizált rendszer az iOS és az iPadOS mint bármelyik android, mert ez utóbbit számtalan gyártó többezerféle eszközépre kell fejleszteni.

Épp ezért az iPad jóval kevesebb RAM és processzor teljesítménnyel áés kisebb akkuval is jobb mint ugyanaz a ketegóriás androidos kacat. Na ezt kell megfizetni.

256 vs 64. Ez a te döntésed, te tudod hogy mekkora tárhely kell, te tudod hogy mit fogsz rajta tárolni.

Kijelzőméret szintén a te döntésed, milyen felhasználsra kell.

tegnap 09:31
 9/10 anonim válasza:
nyilván nem ugyan az a kategória, de én vagy 10 évig android telefonokat használtam, majd kaptam ingyen egy iphonet, és mivel a jelenlegi android telefonom már halálán volt így lecseréltem az iphone-ra, 3 évig használtam a telefont, és én értem hogy van plusz dolog az android rendszerhez képest, de ez ugyan úgy igaz az ios-re is, nagyon sok jó dolog volt az androidon ami az ioson nem volt, persze a teljesítmény még így 3 év után is jó, nem lassul le, viszont az aksija már első év után rottyon volt, naponta kellett töltenem úgy hogy alig használtam
tegnap 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Leginkább azért, mert prémium minőség, és hosszú szoftvertámogatást kap.

Az iPad mini 4 egy 2015-ös modell, és még 2024 júliusában is kapott biztonsági frissítést az Apple-től. Bár nem a legújabb, hanem az iPadOS 15 verzió fut rajta, ugyanakkor nincs kizárva, hogy még a jövőben is kapjon pár biztonsági frissítést, pedig már 10 éves modell, ilyen hosszú szoftveres támogatás semelyik más gyártónál nincs.

A másik észrevételem, hogy az egyik műszaki boltban árulnak 40.000 Ft körül egy akciós táblagépet, ami hasonló külső méretekkel és paraméterekkel rendelkezik mint az iPad mini 4 (nem fogom leírni szándékosan a márkát és a boltot, egy nagyobb műszaki áruházlánc árulja). Volt szerencsém kipróbálni ezt a táblagépet, semmivel sem gyorsabb, vagy tud többet a 2015-ös iPad mini 4-nél, ugyanakkor a kijelző képe a 2015-ös iPadnál sokkal szebb, a 40.000 Ft-os új táblagépnél szabad szemmel meg lehet számolni a pixeleket. Tehát az Apple összességében 2015-ben jobb táblagépet árult, mint ma egy belépő kategóriás új, ez indokolja a magasabb árat.

Egyébként vannak más márkában is jó táblagépek, amik az iPad-hez hasonló árban vannak, és természetesen hasonló tartósságot meg minőséget is képviselnek, csak annyi a különbség, hogy az Apple nem árul olcsó gagyi termékeket, míg más márkák igen. Ha az Apple-t választod, biztos lehetsz benne, hogy a legolcsóbb készülékük is prémium.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a legolcsóbb árkategória táblagépben 80-100.000 Ft, ami már jónak mondható, bár egy kicsit hozzá teszünk, akkor egy iPad 9-et is vehetünk, jelenleg 120-130.000 Ft körül megy újban, a megjelenésekor 180.000 körül volt, 2021-es modell, de még mindig több éves szoftvertámogatást fog kapni, és mai szemmel nézve is erős a hardvere. Jelenleg ez a legolcsóbb új iPad, nekem is ilyen van, és nagyon szeretem. Akinek játékra kell, még neki is merem ajánlani, az App store egyik legmagasabb rendszerigényű játékát, a Genshin Impact-ot is simán viszi, sőt még az egyel régebbi iPad 8-on is akadásmentesen futna, vagy a 2019-es iPad mini 5-ön.

tegnap 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!