Dyras TV-nken kártyás Vodafone (most már One) adás van és jópár hónapja nincs rajta RTL és TV2, hogy lehetne visszavarázsolni?
Újrahangoltam, néztem a DTV, ATV, összes, vegyes forrásokat, minden más adás van, de pont ez a kettő nincs…
Az ügyfélszolgálattal még nem beszéltem, gondoltam, körbekérdezek, mielőtt elhajtanak azzal, hogy sz@r a tévém…
1. Az nem fizikai csatorna, csak egyedi programszámok.
Egy példát mondjak, 578 MHz fizikailag az UHF 34-as csatorna, de egy vivőfrekvenciát egy multiplex adatfolyammal modulálva, azon több program is közlekedik, tömörítve:
Fenti képen csatornának nevezik, ezek a dolgok keverednek, de az csak a szolgáltató saját, önkényes számozása.
Forrás (PDF):
Ha a kábelrendszer problémái miatt valamely frekvenciatartomány jelszintje csökken, lehet próbálkozni a frekvencia kézi beadásával, jobb attól sem lesz, csak néha az automata keresés átugrik rajta, kézzel hátha jobban beáll.
Vagy kikeresni a hálózati azonosítót és azt beadni a TV-nek, a megfelelő metódusban, illetve az indulófrekvenciát is.
Így ideális esetben a TV először letölti a programtáblázatot a megfelelő frekvenciáról és már nem kell végigpásztázni az egész tartományt, kész a művelet.
• Frekvencia: 346 MHz, vagy 346000 KHz
• Hálózati azonosító: Településenként eltérő 5 számjegyű számsor (lent olvasható)
• Moduláció: 64QAM, vagy QAM64
• Szimbólumsebesség (Symbol Rate): 6,9 MS, vagy 6900 kS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!