Ha kazettában elszakadt a szalag, azt mivel ragaszthatnám meg?

Figyelt kérdés

Sajnos egy kis darab oldalett a szalagból (ezzel együtt a zenéből is), egye a fene...

Mindegy, szeretném összeragasztani úgy, hogy ne akassza meg a magnót.

próbáltam cellux-szal, nem jó, próbáltam pillanatragasztóval, nem jó.

Mondig megakad, amikor odaért, azt hiszi a magnó, hogy vége a szalagnak, így leáll.

tegnapelőtt 17:17
1 2
 1/12 Mad Max2 ***** válasza:
87%

régen még mikor csak kazettás magnók voltak, celluxal oldottuk meg ezt a feladatot, akkor müködött

Szerintem most is müködnie kell

tegnapelőtt 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Pedig anno cellux-al csináltuk...
tegnapelőtt 17:45
 3/12 A kérdező kommentje:

Amúgy a saját hülyeségebmől szakadt el...

Poros, párás helyen volt tárolva a kazetta, hondolszam szétszedem és elmosom a műanyag házát. Csakhogy a szalag letekeredését a csévéről csak úgy tudtam megakadályozni, hogy leragasztottam egy kis cellux-szal, majd mikor visszaraktam a kazetta házának egyik oldalába, akkor le akartam szedni a celluxot, de ettől el is szakadt...

Egyszer jártam már így, de nem tanultam belőle... Legalább tekercseltem volna a "fehér szalagig", akkor nem lett volna azenéből kivágva...

Most haragszom magamra...

tegnapelőtt 17:46
 4/12 A kérdező kommentje:

hondolszam = gondoltam

(ez nem tudom hogy jött össze)

tegnapelőtt 17:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Amúgy ezen a kazettán különleges zenék vannak, amik nagyon ritkák, a cél az volt, hogy digitalizáljam, mindegy, majd utólag valahogy kitrükközöm a hiányzó részeket...

Egyébként végül maradt a pillanatragasztó, meglátjuk mi lesz. Ha megakad, nem baj, manuálisan áttekerem a ragasztott részen, majd kivágom a digitalizált felvételen valahogy.

tegnapelőtt 17:49
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
Cellux hosszában, s lelógó részt oldalt levágni. De csak az egyik oldalt, hogy ne legyen túl vastag.
tegnapelőtt 17:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja, hogy csak az egyik oldalt... Én meg úgy csináltam, hogy "körbefogja" a szalagot, akkor már értem, hogy miért nem volt jó.
tegnapelőtt 18:01
 8/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha ügyes vagy, a bevezető szalagból levágsz egy centit és azzal megragasztod.
tegnapelőtt 18:05
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Mi mindig körömlakkal ragasztottuk. ( Nem poén, komoly!)Egy pötty az alsó felére, majd rányomtuk a másikat és pár másodperc múlva már lehetett használnia a kazettát.
tegnapelőtt 18:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A pillanatragasztóval már tönkretetted a szalagot, így már teljesen lényegtelen, hogy mit és hogyan celluxozol. Egyetlen módon menthető a szalag, ha kivágsz belőle, de akkor azon a ponton mindig pattanni fog egyet lejátszáskor.
tegnapelőtt 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!