Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » APC UPS 950VA szünetmentes...

Rayfe kérdése:

APC UPS 950VA szünetmentes táp, meghibásodás miatt okozhat áramszünetet az adott szobában?

Figyelt kérdés

A nevezett szünetmentes tápegységemre 2 monitor és egy gép van (volt) rá kötve, maximális kimenete 520watt a tápnak, a monitorozásán a készüléknek, leteszteltem a gépem max terhelés alatt a legtöbb fogyasztása 470watt volt 2 monitor, és egy pc.

Egy ideje tapasztalom, nagyjából 2 hónapja, hogy áramszünet esetén, nem kattan át a relé az akkumulátorra, hanem mintha mi sem történne (elmegy az áram).

Azóta még furcsább jelenség, elmúlt 1 hónapban 3x fordult elő, akár napközben akár éjszaka, hogy egy másodpercre az egész szobámban megszakad az áram, a világítások felkapcsolnak (LED fények), a tv bekapcsol (a tv fali aljaztban van) a szünetmentes táp pedig konkrétan kikapcsol. Ha a házban lenne áram szünet, akkor pl a mikrón az óra is nullázódna, illetve a modem is újra indulna, ezért feltételezem, hogy a szünetmentes táp, valami fura módon de mintha a szobám áramát tenné gallyra. (Az önteszten nem megy át, illetve bekapcsoláskor ha áram alatt van át kattan, 1-2 masopercel utána, elkezd kattogni de iszonyat gyorsan, majd abbamarad, és nem sípol, nem kattog, rendesen világít és működik)

Azon kívül hogy "dobd ki a pi****a, vegyél másikat" mi lehetett a probléma, hogy ilyen módon konkrétan a fali kábeleket is befolyásolja? 4 éve és 7 hónapja volt használatban a termék. Lehet hogy csak el évült? (U.i.: már rendeltem új szünetmentes tápegységet)

dec. 24. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány évesek benne az akkumulátorok?
dec. 24. 13:29
 2/7 A kérdező kommentje:

1/1

4 éves és 7 hónapos, akkor ujjonnan bontottam ki

dec. 24. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Korosnak is mondhatnám, de igazából az számít, hogyan teljesít.

Akassz rá egy műszert az akkura és úgy teszteld le mennyit tud.

Én inkább a mini szkópomat akasztanám rá, mert van és tárol is.

Első körben nálam ez akku gyengeség..

dec. 24. 17:45
 4/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Laikusok néha felcserélnek ok és okozatot, ami itt sem zárható ki.

Például van egy kontakthiba a lakás hálózatán, ami miatt a szobában néha megszakad az áramellátás.

De a TV-nek ettől nem kellene bekapcsolni, csak akkor, ha menüjében az áramszünet után viselkedés bekapcsolásra van konfigurálva.

UPS-akku pedig mondjuk már kinyíródott, az meg azért nem funkcionál rendesen.

dec. 25. 09:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Már kiderült, az akkuja okozta a hibát, amit nem értettem, hogy egy 12 voltos 9 amperórás akksi, hogy okozhat akkora visszafolyó áramot... idézem "az akkumulátor meghibásodása miatt a relé átkattanásakor, túl nagy viszfeszültséget okozott a biztosíték dobozig a hálózatban, ezért csapta le minimális időre csak a szobában az áramot." :o de annyit mondtak, hogy minimális az esélye, de a rizikófaktor így is benne volt, hogy vagy az akksi durranjon el, vagy a vezetékeket a falban tegye tönkre... rá kérdeztem, hogy ennek mi lehetett az oka, és valószínűnek tartják, mivel alapvetően, egy szünetmentes egységnél, nem kéne legyen ilyen jelenség, hogy egyszer régebben valami elszállt benne, és az aljzatból, a 230, nem kerülte meg az akksit, hiába volt benne a relé, valamiért akksin kersztül adta a delejt, ez meg hosszú távon, túl töltötte az akksit, mintha hónapokig, 230-ra lett volna kötve a 12 voltos akksi :O mindegy, a lényeg, hogy nem lett komolyabb baj, ha más esetleg így jár, inkább ne kockáztasson, velem nem történt még ilyen, és nem is találtam ilyen jelenséget, de mostmár tiszta.. vagyis kicsit zavaros és fura, de van legalább magyarázat
dec. 27. 06:51
 6/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

5.

Ne viccelj már ilyen röhejes szövegekkel, ezt valami ügyfélszolgálat mondta?

Idiotizmus netovábbja, horror, agyrém.

Arra nem reagáltál, ha a TV-t kihúzod és visszadugod, bekapcsol, mert úgy van beállítva?

dec. 27. 10:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem úgy van beállítva a TV, de igen én is furcsáltam a szöveget, dehát mit lehetne tenni, mivel én magam sem tudtam a problémát, ezért inkább csak csöndben hallgattam :)
jan. 2. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!