Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » APC UPS 950VA szünetmentes...

Rayfe kérdése:

APC UPS 950VA szünetmentes táp, meghibásodás miatt okozhat áramszünetet az adott szobában?

Figyelt kérdés

A nevezett szünetmentes tápegységemre 2 monitor és egy gép van (volt) rá kötve, maximális kimenete 520watt a tápnak, a monitorozásán a készüléknek, leteszteltem a gépem max terhelés alatt a legtöbb fogyasztása 470watt volt 2 monitor, és egy pc.

Egy ideje tapasztalom, nagyjából 2 hónapja, hogy áramszünet esetén, nem kattan át a relé az akkumulátorra, hanem mintha mi sem történne (elmegy az áram).

Azóta még furcsább jelenség, elmúlt 1 hónapban 3x fordult elő, akár napközben akár éjszaka, hogy egy másodpercre az egész szobámban megszakad az áram, a világítások felkapcsolnak (LED fények), a tv bekapcsol (a tv fali aljaztban van) a szünetmentes táp pedig konkrétan kikapcsol. Ha a házban lenne áram szünet, akkor pl a mikrón az óra is nullázódna, illetve a modem is újra indulna, ezért feltételezem, hogy a szünetmentes táp, valami fura módon de mintha a szobám áramát tenné gallyra. (Az önteszten nem megy át, illetve bekapcsoláskor ha áram alatt van át kattan, 1-2 masopercel utána, elkezd kattogni de iszonyat gyorsan, majd abbamarad, és nem sípol, nem kattog, rendesen világít és működik)

Azon kívül hogy "dobd ki a pi****a, vegyél másikat" mi lehetett a probléma, hogy ilyen módon konkrétan a fali kábeleket is befolyásolja? 4 éve és 7 hónapja volt használatban a termék. Lehet hogy csak el évült? (U.i.: már rendeltem új szünetmentes tápegységet)

tegnap 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Hány évesek benne az akkumulátorok?
tegnap 13:29
 2/3 A kérdező kommentje:

1/1

4 éves és 7 hónapos, akkor ujjonnan bontottam ki

tegnap 14:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Korosnak is mondhatnám, de igazából az számít, hogyan teljesít.

Akassz rá egy műszert az akkura és úgy teszteld le mennyit tud.

Én inkább a mini szkópomat akasztanám rá, mert van és tárol is.

Első körben nálam ez akku gyengeség..

tegnap 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!