Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hozzáértő tanácsra lenne...

Hozzáértő tanácsra lenne szükségem 75” TCL tv ügyben. Melyiket vegyem?

Figyelt kérdés

Mindenkép 75” a méretem, és pár nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik ez a márka, de annyira jó áron mennek, hogy ilyet fogok venni.

Hdmi kábellel szoktam nézni laptopra letöltött HD filmeket, netflix, hbomax, amiket hasznàlok.

Plusz ps5-tel játszanék rajta.

5.1 hangrendszerem van, így a tv hangja lényegtelen.

Rengeteg fajta van, azt sem tudom, hogy melyik mikori, mik a különbségek, és melyikkel járhatnék a legjobban.

Azt tudom, hogy a játékok miatt jobb lenne a 120Hz képfrissítés, de össze vissza írják az oldalak. Néhol ugyan az a típus 50/60Hz-el van hirdetve, máshol 120Hz-el.

A 144Hz és a mini led technológia biztos szuper lenne, de ha jól látom, az csak az 500 ezer ft-os változatban van.

280-300 ezret szánnék rà, de csak akkor, ha élvezhető lesz rajta a jàték, és nem olyan technológia van a képernyőn, amitől foltos lesz a fekete megvilágítása, vagy hibásnak tűnik majd a kép.

Egy ismerősöm vett samsung 75” tv-t, és nagyon csúnya foltos a képe új kora óta.

250-380 ezer ft között van 9 féle változat. Elmagyarázza valaki, hogy mégis mi a különbség? Melyiket vegyem?

380 lenne a plafon, amit max kiadnék rá, de minél olcsóbb, annál jobb.

Ha a 280 ezres is ugyan azzal a technológiàval működik, és tudja a 120Hz-et, akkor az is jó.

Teszek be egy linket, mikről lenne szó:

[link]

dec. 15. 00:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Teszek be még egy linket, ez átláthatóbb talán:

[link]

Melyik a jobb?

Qled

Qd-miniLed

HDR

FALD QLED

Ezek mit jelentenek? Melyik a szebb, egységes, megbízhatóbb minőség és technológia?

dec. 15. 00:43
 2/12 anonim ***** válasza:

A QLED és a MiniLED ugyanaz, csak a gyártók másnak nevezik. A HDR az az új filmes szabvány, nem kijelző technológia.

MiniLED nélkül egy hagyományos TV-t kapsz kb. 1000-2000:1 közötti kontrasztaránnyal. Bármit megvehetsz, ugyanolyan lesz.

dec. 15. 01:02
 3/12 A kérdező kommentje:

Miért van akkor ekkora àrkülönbség? A miniled ha jól látom 2 félében van benne, ami 450 és 750 ezer, az nekem drága.

Viszont 280-380’ezer között van 5 vàltozat? Ha mindegy melyiket veszem, akkor mire fel a több változat, más modellszám és ár?

dec. 15. 01:05
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez az összehasonlítás borzalmas, de a táblázatból a C765 és C805 amit szerintem érdemes meggondolni, ebben a sorrendben.

A C655 és a V6B ugyanaz, de a V6B valami szürkeimportos cucc lehet, mert nálunk C655-nek hívják. A C655 viszont sima LED TV, ennélfogva kb. egy 10 évvel ezelőtti TV képminőségét hozza.

A T8B a C655 Pro nálunk, de ugyanúgy szürkeimportosra utal. A C655 Pro-val kevés a tapasztalat, ahogy nézem.

A 750 ezrest én nem látom a táblázatban, de az szerintem is sok egy 75"-os TV-ért.

dec. 15. 01:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocs, belekavarodtam. A V6B a P655-nek felel meg.

Újra.

Ha csak az abszolút szóba jöhetőket nézzük, akkor ezek azok:

[link]

A P-vel kezdődőek sima LED TV-k, én olyat nem vennék a mai világban.

A C jelűek közül a C765 jobb (több a dimming zóna, nagyobb a HDR fényerő), de a C805 is korrekt, ha sokkal olcsóbban jutsz hozzá.

A C655 és a C655 Pro-val kevés még a tapasztalat.

Itt utánuk lehet olvasni, ha rákeresel a típusnevekre:

[link]

dec. 15. 01:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! És a t7b az mit rakarhat vajon?

[link]

dec. 15. 02:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Ha a t7b tényleg tudja a 120Hz-et és nem sima LED tv, akkor 290 ezerért nagyon jó ár nem?

A c805 390 ezer lenne.

dec. 15. 02:11
 8/12 anonim ***** válasza:

T7B = C655

T8B = C655 pro

dec. 15. 02:12
 9/12 A kérdező kommentje:

És a 77b/c655 290 ezres árával szemben a c805 390 ezres ára közti különbség érzékelhető?

A kél minősége, fényereje, technológiája ugyan az?

dec. 15. 02:19
 10/12 anonim ***** válasza:

A C655-ről mint írtam nincsen sok tapasztalat még, de akár jó TV is lehet az árkategóriájában. Technikailag alacsonyabb színvonalon mozog, mint a C765 és C805. Ennyit lehet elmondani róla.

Ha az a kérdés, hogy mi a technikai különbség...

A C655-nél a háttérvilágítást adó LED-ek a kijelző szélein vannak (edge-lit). a C765 és a C805 esetén pedig az egész kijelzőt lefedik a panel mögött LED-ekkel (full array).

Ha nem érted miért jó ez, akkor látatlanban nehéz lesz dönteni, sőt lehet, hogy egyik sem fog tetszeni a valóságban.

A lényeg az, hogy ezek a TV-k úgy adnak magas kontrasztot, hogy a háttérvilágítás zónákra van osztva és a zónák fényereje külön-külön van vezérelve.

A kép sötét részein kisebb a háttérvilágítás, ezáltal kontrasztosabbá válik a kép. Viszont minél kevesebb a zóna, annál nagyobb tartományt fog át egy-egy zóna és ún. blooming alakul ki. Például stáblistán van egy szöveg, akkor a környezetében szürkés marad a háttér, hiszen a szöveg megjelenítése miatt nem sötétítheti be azt a zónát a készülék, de magát a szöveget meg nem tudja pixel pontosan lefedni, mert túl nagy hozzá a zóna mérete. Ez kikerülhetetlen a technológiából fakadóan, de nagyon sok zóna esetén már nagyon korrekt eredmény is elérhető. Erre van aki érzékeny, van aki nem. Próbálj meg keresni valakit, akinek van ilyen készüléke.

dec. 15. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!