A nagy Levin kérdése:

Egy okos tévét fel lehet "okosítani"?

Figyelt kérdés
Fél éve vásárolt Samsung okos tévé médialejátszója nem játssza le az avi fájlokat. Azt írja ki: a kiválasztott fájl jelenleg nem támogatott. Lehet rá letölteni olyan kodeket vagy valamit, amitől lejátszaná az ilyen kiterjesztésű filmeket? Vagy marad a konvertálás? Ha lehet, akkor legyetek szívesek azt is leírni, hogy hogyan. Nézegettem és nem láttam ilyen lehetőséget.

nov. 19. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
A Samsungok ilyenek. Nekem a 4 éves sem játssza le.
nov. 19. 09:49
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
70%

A zárt rendszerű TV-ken nem megy elvileg, hacsak a saját "boltjából" letölthető a megfelelő lejátszó.

Androidon több a lehetőség. VLC, Kodi telepítés például, ami saját dekódereivel tudhat mást is.

"Kodek" jelentése mellesleg kóder-dekóder, neked az utóbbi kellene.

Vagy külső box.

nov. 19. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Az avi (amennyire tudom) nem egységes formátum, a kodektől függ, hogy lejátssza, vagy nem, és az újabbak több erőforrást igényelnek, mint a régebbiek (cserébe kisebb a fájlméret). A tévék erőforrása pedig jellemzően nem túl erős.
nov. 19. 10:20
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Én erre a problémára azt a megoldást találtam hogy összeraktam egy régebbi PC-t ami még használható film nézésre például, azt betettem a Tv polc alá, rácsatlakoztattam a TV-re és windows alatt bármilyen filmet egy megfelelő programmal pl.: VLC lejátszok gond nélkül.

Szereztem olyan távirányítót amivel tudom kezelni a sz.gépet meg eleve a windowst is úgy állítottam át hogy sokkal nagyobb ikonok, mindent gyors elérésre tettem ki, meg persze úgy hogy könnyebben megtaláljak mindent amit kell. Azon keresztül VLC-vel meg chrome böngészővel mindent elérek amit akarok nézni normálisan. A TV alap rendszerében lévő dolgokkal nem vagyok kibékülve.... A szolgáltatótól most nemrég kaptam egy olyan boxot ami már androidos és reméltem hogy azzal a PC-t kitudom váltani, de azzal sem vagyok megelégedve. TV-nézésre jó de minden más hulladék rajta vagy lefagy vagy órákig tölt. Netflixet is már PC-n keresztül nézem böngészőből mert se a TV appja nem az igazi, az androidos boxon sem az igazi.

Ez van.

Persze léteznek külső okosítók ilyen androidos vackok vagy mik vagy mini PC-k azokkal meglehet próbálni, de erre a célra nekem a PC jött be winsowsal és normál lejátszóval.

De volt amikor a laptopomat csatlakoztattam rá, de azt a barátnőmnél csináltam.

nov. 19. 10:23
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Létezik asztali médialejátszó, ami arra lett kitalálva, hogy mindent lejátsszon ami létezik. Persze ez erős túlzás, meg nyilván jönnek új kodekek amiket nem fog tudni, de az enyém simán vitte 2009-ben az FHD H264-et MKV konténerben, ami akkoriban kezdett elterjedni. És az volt a legjobb, hogy a beépített YouTube kliense reklámmentes volt, amíg működött, mert sajnos a gugli kilőtte a régi API-t, frissítés meg nem jön rá 2012 óta. Ezért nem szeretem a modern technológiát, minden nagyon gyorsan elavul... Az analóg tévé 40 évig működött, nyilván ennyi idő elteltével már le kell cserélni, de azért egy 15 éves eszköznek ami hardveresen működőképes illene jónak lennie.
nov. 19. 11:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Ment a zöld.

Akkor marad a konvertálás.

nov. 19. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Az AVI egy konténerformátum. Ugyanúgy, mint pl az MKV. Akármilyen codec lehet benne, nem a kiterjesztéstől függ, hogy lejátsza-e, hanem a codectől!
nov. 19. 17:04
 8/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
A konténerben nem "codec" van (ami a coder-decoder rövidítése), hanem valamilyen módon kódolt adat, amihez szükséges valamilyen dekóder.
nov. 19. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!