Hogy lehetséges, hogy egy majd 3-szor akkora teljesítményű roller csak 10%-al gyorsabb??
Hogy egy példát mondjak, Németországban 20 km/h az engedélyezett sebesség, tehát ami még nem számít segédmotor-kerékpárnak.
Ebből következően a német piacra hivatalosan úgy szállítja a gyártó, hogy ennyire van korlátozva szoftveresen, miközben nálunk ugyanazt a típust forgalmazzák 25 km/h korláttal.
Ezek között van olyan, ami átkapcsolható ugyan 30-as végsebességre (egyszerűen az alkalmazásban is), de az már szabálytalan. Vannak országok, ahol már jelenleg is elkaphatják érte az embert és jól megbüntetik, ha kerékpárúton teper vele.
Ehhez önmagában nem is kell nagy teljesítmény, névlegesen 350 W-os roller tud pödörni 35 km/h sebességgel is, ha akarom.
De azt kicsit komótosabban éri el sík úton. Jön egy kis emelkedő vagy ellenszél, már be is lassul.
Az erősebb motor jól jöhet egyébként olyankor is, amikor egy szélesebb úton akarsz keresztben áthatolni és nem akarsz autó alá kerülni, mert túl lomhán indul meg a gép.
6.: Az egyik egy Arwibon GT08, 2x2800w, és mások elmondása alapján mindössze 78 km/h-val tud menni, a másik kukirin g4, csak egy 2000w hátsó motorja van. Egyébkén 70 km/h a végsebessége, de erdei tesztek alapján harmat gyenge.
Hegymászás a hobbi, és arra kell a roller, hogy a szervizutakon eljussak a hegy aljáig. Vannak azért igen komoly emelkedők, és oda nagyon kevés lenne a kukirin. Nyilván nem a városban akarok 80-al száguldozni, mielőtt nekem esnétek.
8.: Ezeknél a rollereknél nem jellemző a scam. Én még nem láttam olyat sehol, hogy a kínai roller kamu lett volna teljesítményre.
Sok más dologban persze nagyon megy a scam, de rollereknél nem. Ott másban megy a cigánykodás. Alul méretezett vezetékek, gyenge minőségű, gyorsan elromló akksi, gagyi összeszerelés, de a megadott teljesítményt tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!