Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A DIGI kábel Tévén tényleg...

A DIGI kábel Tévén tényleg megszüntetik az analog Tévé adást?

Figyelt kérdés
Nap világot látott az hír hogy a DIGInél az analog kábel tévé csatornákat megszüntetik. Ez mennyire igaz? És mikorra várható? - [link] -

#kábeltévé #Digi #Analog kábel TV #DVB-C Kábel TV #DIGI Kábel TV
nov. 3. 15:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"minden évben új tévé készüléket kellene venni! "

Ennek mi köze az analóg adás beszűntetéséhez?

nov. 3. 18:10
 12/18 A kérdező kommentje:
11-es! Ez igaz. De annyiira gyorsan fejlődik a technika. Hogy az átlag ember nyomon se tudja követni. Nem csak TV-t kéne újat venni. Henem iPhone-t is. Nekem tavalyi 2023-as mmodel van iPhoneből. De már itt az iphone 16 Pro Max is.
nov. 3. 19:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha jól elolvasod, a koaxos hálózaton szűnik meg. Ott épp ideje is volt, mert nagyon pazarló. Ez a technológia osztozik a nettel, így annak a helyén óriási sávszélesség bővítés lehetséges. Az optikai hálózaton nem szűnik meg, ott gond nélkül elfér, mert külön sávon megy a net és a tévé, ott gond nélkül elfér az analóg.

Amúgy én szökőévente veszek fel kazettára, ahhoz nem árt ha van, mert a boxom csak egytuneres, két adót tud felvenni és egy harmadikat lehet vele nézni, de mindnek egy frekvencián kell jönnie, az meg baromi ritka, így ilyenkor előveszem a jó öreg magnót. Ha végleg megszűnne az analóg adás, már az is csak műsoros kazetták lejátszására lenne jó, elveszítené a funkciója felét.

nov. 3. 19:12
 14/18 A kérdező kommentje:
13-as! Optikai hálozatos vagyok. De aa lakhelyemen van Optikai hálózat is és koaxos hálózata is a DIGInek. Most délután azt az infót kaptam az 1272-es telefonos ügyfélszolgálattól hogy a településünkön mind két hálózaton egy hónapon belül megszünik az analóg Tévé adás. Tehát az optikán is!
nov. 3. 19:16
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Na remek, bár ha ez a digitális adás minőségének javulásával jár nem bánom, ha viszont csak lelövik a semmiért akkor haragudni fogok.
nov. 3. 19:25
 16/18 anonim ***** válasza:
#15 Ugyan mitől javulna a minőség? A csatornák frekvenciasávja marad, a multiplex rendszer marad, technikailag semmi nem változik.
nov. 26. 15:58
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 az analóg csatornák helyére tudnak tenni új muxokat, elosztani a csatornákat és így javul a minőség.
nov. 26. 20:00
 18/18 anonim ***** válasza:
8 MHz-enként vannak a csatornák, az összes eszköz így van beállítva, programozva, sok készülék hardver szinten erre van belőve. Ez nem úgy működik, hogy akkor holnaptól legyen nagyobb sávszélesség és nagyobb bitrátával kevésbé tömörítve küldik a csomagokat. Még azt is el tudom képzelni, hogy nem csak szolgáltatói oldalon kellene hozzá rengeteg elektronikai eszközt lecserélni, de felhasználói oldalon a modemeket is.
nov. 26. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!