Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A VGA- portot mint szabványt...

A VGA- portot mint szabványt megszüntették?

Figyelt kérdés

Mer újabban azt látom h alaplapok közül egyiken sincs.

Videokártyák közül meg 9 találat van ami tartalmazza ezt a portot és 4 GB-s.

6, 8... afelett egyáltalán nincs VGA port.

Csak azért kérdem mert ha veszek egy új gépet és VGA-s monitorom van. (Más port nincs is) Samsung S19D300NY.

Akkor készüljek fel h VGA az nem lesz. V is vennem kell egy VGA HDMI kábelt ami megoldja a gondot ezzel a monitorral ?

2016. aug. 12. 01:01
 1/8 anonim ***** válasza:
nem szüntették meg.
2016. aug. 12. 01:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor mért nincs az új lapokon meg a kártyákon ?
2016. aug. 12. 01:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Veszel egy DVI -> D-Sub átalakítót és kész.
2016. aug. 12. 02:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem szüntették meg. Árukeresőn találomra megnyitottam 5 alaplapot 2-őn volt. Én is nemrég újítottam gépet (z1702-es lap) és van rajta dsub kimenet.

Videókártyákon pedig azért nem használják már, mert nem praktikus,vannak jobb alternatívák. Kétszer annyi helyet elfoglal, mint 2 display port vagy hdmi.

Analóg, kevésbé éles a kép, kisebb felbontás hasonlók.

Ha nagyon fontos veszel egy átalakítót. Rengeteg hátránya vagy ez DSub portnak. Amíg a HDMI 2.0 vagy a DP könnyen lejátssza a 4k@60-at, addig a VGA port alig meg FHD fölé. Ha mondjuk egy több monitoros rendszer akarsz kiépíteni akkor nem azt használod.

2016. aug. 12. 02:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Melyik lapokon nincs? Például az ASUS H110M-PLUS-omon van.
2016. aug. 12. 02:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Leginkább Asrock lapokon nem szokott lenni D-sub, én pl. ezért is vettem Gigabyte-ot, mert vásárlás után 2 hónapig még a régi monitoromat használtam. Most már nekem nem lenne rá szükségem.
2016. aug. 12. 04:22
 7/8 anonim válasza:
Szabványokat nem szoktak megszüntetni, hacsak igen-igen nyomós okuk nincs rá, pl. közvetlen életveszély. De ez esetben csak arról van szó, hogy a VGA port elég régi dolog, és sok mai kihívásnak nem felel már meg.
2016. aug. 12. 08:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok kösz a válaszokat.
2016. aug. 12. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!