Milyen számítógép lenne megfelelő?
Facebook Marketplacen biztos lehet kapni komplett gépet. Egy ilyen kaliberű gép kijön olcsón.
Processzornak nekem jól működik Intel Core i3-8100. Nekem olyan van, és bár viszonylag réginek számít, meg itt van a szűk keresztmetszet, de a mai játékok is viszonylag jól elmennek rajta. Persze nem muszáj ez a processzor, de hasonló kaliberű, ezek még mindig mennek.
Memóriának alacsony árfekvésben, játékra, 16 GB megfelelő.
Videokártyának egy - a processzorhoz hasonló korú - alaplap integrált videokártyája jó kell legyen. Persze a grafikus beállítások nem lehetnek maxon, de jól beállítva a legtöbb játék jól elmegy elég valósághű grafikával.
Tárhely gyanánt átlag igényre 1 TB elég lesz.
"...alaplap integrált videokártyája jó kell legyen...jól beállítva a legtöbb játék jól elmegy elég valósághű grafikával..."
Ez egészen egyszerűen nem igaz. Pláne, hogy az integrált grafika már évek óta nem az alaplapon van.
Mi az olcsó? Egy árkategóriát azért meg jelölhetnél, mert úgy lehet ajánlani.
Meg a #setup ha egér/bill/monitor is kell az +20000-től (olcsóbb irodai verzió) a végtelenségig.
#4, akkor bocs, rosszul tudtam. Ha máshol van a videokártya, akkor máshol van...
Amúgy a "mai játékok" közé értettem olyan, régebbi (5-8 éves) játékokat is, melyekhez még ma is rendszeres frissítések vannak. Azokon nem sokat változtattak érdemben, és viszonylag élvezhetően elfutnak integrált videokártyával.
Mondjuk a tényleg legújabb játékok valóban macerásak ezzel a felállással. Kérdező, ha ezeket a tényleg új játékokat érted alatta, akkor valóban nem lesz olcsó. Akkor már elkellhet egy használt videokártya is (lehet kapni, nem drága, nincs semmi baja amúgy), meg 24 vagy 32 GB memória, és SSD tárhely. Így még ha spórolunk is a processzoron, ami a szűk keresztmetszet itt, nem lesz szembetűnő a lassulás, mert nem lapozással és lemezolvasással megy el az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!