4K. Tévénél van valami különbség az otthoni tv szolgáltatásának a minőségen?
Ha nagyobb a kijelző (képernyő) felbontása, mint a tartalomé (műsoré), akkor rosszabb a képminőség, homályosabb (persze ennek feljavítására találták ki a HDR-t, de az nem mindig hatásos)! A képernyőnek vagy kisebb vagy ugyanakkora felbontásúnak kell lennie, mint a tartalomnak, hogy jó legyen!
Itthon mi is csak a szolgáltató műsorait nézzük, és mivel szolgáltatótól függetlenül a HD-csatornák is “csak” max. 1080p-ben jönnek, ezért sima tévézéshez Full HD tv bőven elég.
4K tv-nek akkor van értelme, ha ki is tudod használni 4K-tartalmakra (streaming-előfizetés, játékkonzol, telefonnal készített videók tükrözése, stb.)
A HDR-az egész más.
Le vagytok ragadva válaszolók a régi beidegződéseknél.
Ma beüzemelsz a 6-8 éves Full HD tévé után csak egy jó középkat 4K tévét, hiába 1080p lesz a tartalom nagyon is észre fogod venni a különbséget, hisz azóta a tévék műszaki színvonala minden tekintetben nagyot ugrott. Nyilván nem a legalsó polcos modellekre gondolok itt.
Nagyon is lesz különbség, egy jó tévével a Full HD adás is jobb és szebb és élesebb, nem homályosabb.
Kedves kérdező, olvass utána, válassz egy jó modellt, nem fogsz csalódni mikor a régi után leülsz elé!!!
#5, figyu druszám, én már azért láttam a HD csatornák képminőségét, milyen a különbség az én 9 éves Full HD és sógorom 2 éves 4K tv-je között, és bizony az Ő tv-jén homályosabb volt, nem olyan hű de nagyon, de azért szemmel láthatóan, míg az enyémen teljesen tiszta, éles! Szóval bárhogy is fejlődnek a tv-k, alapból a fizikai és virtuális felbontás különbözete örökérvényű!
#4 voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!